Espanja

Espanja – Benidorm

Espanja – Benidorm

Kiertelin muutama vuosi sitten minibudjetilla Espanjaa ristiin rastiin ja julkaisen nyt muutaman tarinan näistä reissuista. Tällä kertaa on vuorossa Benidorm, josta minulla oli etukäteen vahva mielikuva brittinuorison bilepaikkana, mutta jälleen kerran on todettava, ettei ennakkokäsityksiin kannata koskaan luottaa.

Benidorm, Espanja.

Benidorm on tunnettu upeasta rannastaan sekä aivan rannan tuntumassa olevista tornitaloistaan. Päättelin, että niistä täytyi olla huikea näköala Välimerelle, joten olin pyytänyt huonetta hotellin yläkerroksista ja sen myös sain.

Vaikka näkymä parvekkeelta näytti siltä kuin olisin istunut laiturilla (yllä), vilkaisu kaiteen yli paljasti, että aika korkealla ollaan (alla).

Benidorm, Espanja.

Kuten edellisen jutun Deniakin, Benidorm on turistikaupunki, jonka väkiluku (noin 66 000) kymmenkertaistuu kesäaikaan. Toisin kuin Denia, Benidorm ei kuitenkaan ollut aivan autio talvellakaan.

Koska olin varautunut äänekkääseen brittinuorison biletykseen, todellisuus ei olisi voinut olla kauempana ennakkokäsityksistäni. Jo kävellessäni bussilta hotellille ihmettelin hitaasti liikkuvien kolmipyöräisten sähköskootterien määrää rantakadulla ja myöhemmin mielikuva vain vahvistui.

Benidorm näytti siis olevan talvella espanjalaisten mummojen ja pappojen suosikkikohde. Ja miksei olisi? Majoittuminen sesongin ulkopuolella oli edullista ja sää joulukuussakin mitä parhain. Auringonpaiste ja 15-20 asteen lämpötila oli oikein mukava yhdistelmä.

Benidorm, Espanja.
Benidorm, Espanja.
Benidorm, Espanja.

Benidormin tornitaloviidakko ei näytä miltään rantaidylliltä, mutta itse asiassa viihdyin siellä pari päivää oikein hyvin. Brittien äänekkään biletyksen vaihtuminen sähköskoottereiden hiljaiseen hurinaan ei kyllä haitannut yhtään.

Jos paikka kiinnostaa, mutta hulina ei niinkään, niin kannattaa siis tutustua Benidormiin talvella.

Benidorm, Espanja.

Jos tämä juttu aiheutti matkakuumetta, niin alla olevasta linkistä löydät siihen juuri sinulle sopivan lääkkeen. Hyvän ja edullisen hotellin etsiminen on paitsi hyödyllistä, myös hauskaa. Ole hyvä ja tutustu tarjouksiin:

Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Säästä jopa 45% trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta.

2 comments

    1. Kiitokset palautteesta! Joo, ihan hyvin tuolla tornitaloviidakossa viihtyi pari päivää. Saattaa olla, että tulee joskus vielä poikettua uudestaankin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *