Espanja

Espanja – Denia

Espanja – Denia

Kiertelin muutama vuosi sitten minibudjetilla Espanjaa ristiin rastiin ja julkaisen nyt muutaman tarinan näistä reissuista. Tällä kertaa on vuorossa Costa Blancalla, Valencian ja Alicanten välissä sijaitseva Denia. Koska olin reissussa sesongin ulkopuolella joulukuussa, niin Denian vierailuuni sisältyi vähän huvittaviakin piirteitä.

Lue myös:

Espanja – Barcelona

Espanja – Valencia

Syy, miksi valitsin juuri Denian parin yön pysähdyspaikakseni johtui täysin valokuvasta, joka hypähti silmieni eteen jostakin netin syövereistä. Kuva oli otettu mereltä, siinä oli venesatama, sen takana värikkäitä taloja ja niiden yläpuolella seisoi jykevänä, mutta samalla vehreänä Denian vanha linna. Tällaisen kuvan voi helposti googlata netistä edelleen.

Denia, Espanja.

Paikan päällä vasta ymmärsin, että saman maiseman nähdäkseen on tietysti itse oltava merellä. Joo, vähän hölmö olin. En sentään lähtenyt venettä vuokraamaan vaan tyydyin sen sijaan ottamaan kuvia satamalaiturin suunnalta linnaan päin. Yllä oleva kuva on varmasti niistä parhaimpia.

Denia, Espanja.

Denian kuuluisin nähtävyys on varmasti El Castillo de Denia eli linna, joka hallitsee maisemaa kaupungin yllä. Kiipeäminen linnan huipulle ei ollut mikään iso ponnistus ja toisaalta näkymä ylhäältä oli superkaunis, joten tuo retki kannattaa kyllä tehdä, jos Deniassa vierailee.

Denia, Espanja.
Denia, Espanja.

Deniassa on noin 40 000 asukasta, mutta kesällä turistien ansiosta väkiluku nousee aina 200 000 asti. Joulukuussa turistit todellakin loistivat poissaolollaan. Värikkäät talot sataman lähellä ovat varmasti sesonkiaikaan täynnä elämää, mutta joulukuussa tuntui kuin olisi kävellyt autiokaupungissa.

Jos joku ei voi sietää muita turisteja matkakohteessa, niin suosittelen lämpimästi Deniaa talvella.

Denia, Espanja.

Melkeinpä huvittavaksi tilanne äityi, kun päätin illalla käydä syömässä sataman lähellä olevassa ravintolassa. Tunnelma oli kuin Aki Kaurismäen elokuvasta, kun koko ravintolan ainoana asiakkaana aterioin terassilla ja vieressäni muutaman metrin päässä seisoi kolme tarjoilijaa rivissä odottamassa. Aina kun käänsin päätäni siihen suuntaan, joku tarjoilijoista tuli kysymään, onko kaikki hyvin?

Ruoka oli hyvää ja tarjoilijat ystävällisiä, mutta olihan se vähän outo kokemus. Samalla tietysti myös mieleenpainuva.

Denia, Espanja.

En siis osaa sanoa, millainen Denia on kesällä, mutta todennäköisesti tuolla rannan hotellikaduillakin (yllä) on vähän enemmän vilskettä kuin joulukuussa. Jos liikut Costa Blancan seudulla, niin Deniassa kannattaa kyllä pistäytyä. Kaunis kaupunki se on varmasti kaikkina vuodenaikoina.

Täältä löydät hyviä majoitusvaihtoehtoja myös Deniaan:


Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Säästä jopa 45% trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta.


2 comments

  1. Itse kyllä kestän muitakin turisteja, vaikka yritän yleensä optimoida ajankohtaa niin, että turisteja ei olisi tavattoman paljoa. Oma valintani mieluummin olisi siksiv talvinen aavekaupunki kuin kesän ruuhka-aika.

    Nuo netin kuvat ovat välillä kyllä hämääviä. Olin miettinyt Meksikon matkalla koukkasta suunnitelmiin yhden kuvan perusteella, kunnes tajusin että käytännössä maisema on kuvissa olevan kaltainen vain lyhyen aikaa syksyllä, heti sadekauden jälkeen, ja muutoin sumun tai usvan peitossa. Ja syksylläkään tuo ei ole taattua. Onneksi tajusin asian ennen ja suunnitelmia tuli tuolta osin sitten muutettua.

    1. Tein kaikki neljä Espanjan matkaani talviaikaan, joten en yhtään tiedä, millaista esim. Deniassa tai Barcelonassa on kesällä. Teemme varmasti jonakin kesänä koko perheen voimin pidemmän retken Espanjaan, joten eiköhän se silloin selviä. Talvista Espanjaa voin suositella kyllä kaikille, jotka eivät tykkää ruuhkista ja joille riittää auringonpaiste sekä noin 10-20 asteen lämpötila.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *