Espanja

Espanja – Nerja

Espanja – Nerja

Kiertelin muutama vuosi sitten minibudjetilla Espanjaa ristiin rastiin ja julkaisen nyt muutaman tarinan näistä reissuista. Tällä kertaa vuorossa on Malagan lähellä sijaitseva Nerja. Jos suunnitelmissasi on Espanjan matka ja lento Malagaan etkä ole koskaan Nerjasta kuullutkaan, niin kannattaa kyllä lukaista tämä juttu.

Nerja, Espanja.

Aivan ensimmäinen Espanjan reissuni lähti liikkeelle siitä, että ostin netin kautta lipun jalkapallo-otteluun Barcelonan kuuluisalle Camp Nou -stadionille. Muistan vieläkin, että lippu lähes pilvien korkeudessa sijaitsevaan yläkatsomoon maksoi vain 19 euroa.

Ajattelin, että kun kerran lippukin on jo hankittu, niin täytyy kai sitten reissuunkin lähteä. En kuitenkaan tehnyt asiaa liian helpoksi lentämällä suoraan Barcelonaan vaan sen sijaan lensin Malagaan ja matkustin jalkapallomatsiin bussilla Sevillan, Lissabonin ja Madridin kautta.

Lue myös edelliset Espanja-jutut: Benidorm, Denia, Valencia ja Barcelona.

Barcan pelin näkeminen livenä oli ollut mielessä jo pitkään, mutta heti matkan alussa halusin toteuttaa toisenkin pitkäaikaisen haaveen: halusin käydä Nerjassa.

Jälleen kerran tämän kiinnostukseni taustalla oli yksi netistä löytynyt valokuva. Jos googlaat ”Nerja, Espanja”, niin varmasti löydät vastaavan, luultavasti näköalapaikka Balcón de Europalta otetun kuvan, jossa rosoisen kallioseinämän ja meren välissä on pieniä hiekkaisia poukamia, joihin on helppo kuvitella itsensä viettämään täydellistä rantapäivää. Huvittavaa kyllä, omasta arkistostani en tuollaista kuvaa tähän juttuun löytänyt.

Tässä kohtaa Chíllar-joki laskee Välimereen.

Pitikö ennakkokäsitys Nerjasta paikkaansa? Kyllä ja ei. Kuten niin monessa kohteessa, kaikki ottavat kuvia täsmälleen samasta kohtaa, jolloin paikan päällä tajuaa, että niitä samanlaisia pikku poukamia ei olekaan loputtomasti vaan paikka on itse asiassa aika pieni. Mutta toisaalta. Tuolla ylempänä on kuva isojen kivien välissä olevasta suojaisasta pikku rannasta, jossa istuskelin aika monta kertaa kenenkään muun häiritsemättä. Siitä jäi sellainen mielikuva, että tänne haluan joskus uudestaan.

Täytyy nyt taas todeta, että tein näitä reissuja aina joulukuussa, joten keskellä kuuminta kesäsesonkia ei ehkä kannata odottaa aivan samanlaista yksityisyyttä näissä poukamissa.

Pari kertaa olemme jo suunnitelleet matkustamista koko perheen voimin Nerjaan, hotellikin on ollut jo varattuna, mutta molemmilla kerroilla jokin on torpannut aikeemme. Viimeksi se oli pandemia. Mutta jonakin päivänä vielä matkustamme Nerjaan ja silloin käymme varmasti myös tutustumassa kuuluisaan Nerjan tippukiviluolaan. Se jäi viime kerralla tekemättä.

Jos tämä juttu aiheutti matkakuumetta, niin alla olevasta linkistä löydät siihen juuri sinulle sopivan lääkkeen. Hyvän ja edullisen hotellin etsiminen on paitsi hyödyllistä, myös hauskaa. Ole hyvä ja tutustu tarjouksiin:

Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Säästä jopa 45% trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta.

4 comments

  1. No ei ollut pahan hintainen lippu! Minä en ole ollut ikinä katsomassa jalkapalloa ulkomailla. Tuolla tavalla se nykytilanteessa olisi varmaankin helpoiten järjestettävissä, että hankkii lipun otteluun ja rakentaa sitten muita juttuja lisäksi siihen ympärille. Bercelona ei varmasti olisi lainkaan hassumpi vaihtoehto sille, joskin tällä hetkellä Italiassa muutamakin paikka kiinnostaa vielä enemmän.

    1. Silloin, kun ensimmäisen kerran kävin katsomassa Barcan matsia, joku sanoi, että hänkin on sellaisesta haaveillut, mutta ei vaan ole varaa tms. Vastasin silloin, että lippu Camp Noulle maksoi 19 euroa, lentoja Barcelonaan ja takaisin sai ainakin siihen aikaan halvimmillaan satasella ja silloin käyttämäni siisti hostelli maksoi 40 euroa/yö. Vaikka kävisi Barcelonassa syömässä hyvin, 200-300 euron budjetilla tuollaisen minireissun pystyy toteuttamaan. Rahaa tietysti sekin, mutta tämän haaveen toteuttaminen ei ole kuitenkaan ylivoimaisen vaikeaa kenellekään. Totta kai, hyvillä katsomopaikoilla ja hyvällä hotellilla samaan matkaan saa helposti uppoamaan vaikka kymmenkertaisen summan. Italiaan olisi tosiaan myös kiinnostavaa mennä katsomaan jalkapalloa. Noista halvoista yläkatsomopaikoista vielä, että siellä näytti turistien lisäksi olevan runsaasti vanhempia espanjalaismiehiä, jotka tuntuivat käyvän asiantuntevaa keskustelua pelistä. Koko joukkueen liikkeen näkee sieltä yläilmoista todella hyvin, joten parhaimmat asiantuntijat löytyvät ehkä juuri sieltä.

  2. Kävimme helmikuussa 2023 Camp noulla ja lippu piippuhyllyllä maksoi 39 euroa. Huikeat tunnelmat ja hurjaa istua niin korkealla. Kokemisen arvoinen silti vaikka ei jalkapallosta mitään ymmärtäisi.

    1. Kiitos viestistä! Hinnat ovat kymmenessä vuodessa tietysti nousseet, mutta eipä kovin pahalta kuulosta tuo 39 euroakaan. Kokemisen arvoinen paikka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *