KOKO PERHE REISSAA
Suomi

Iltaretki Halikonlahdelle

Iltaretki Halikonlahdelle

Jos olet lintuharrastaja ja tunnet Etelä-Suomen tärkeimmät lintukohteet, tiedät varmasti myös Halikonlahden. Se sijaitsee Salossa ja on monien pesivien lintulajien lisäksi vielä useampien muuttolintujen jokavuotinen levähdyspaikka. Muillekin kuin varsinaisille lintuharrastajille Halikonlahti tarjoaa mukavan ulkoilualueen. Helpoiten paikkaan tutustuu kiertämällä 3,1 kilometrin mittaisen Halikonlahden lintupolun. Reitin varrella on kaksi lintutornia. Esteetön osa polusta on 1,9 kilometriä pitkä. Lintutornien välissä on myös esteetön lintulava.

Halikonlahden lintupolku sijaitsee Satamakadun loppupäässä ennen Vuohensaarta. Polku kiertää vedenpuhdistamon altaiden ympäri. Jos olet liikkeellä autolla, voit jättää sen esimerkiksi levennykselle tien oikealla puolella parisataa metriä ennen Vuohensaaren siltaa. Lisätietoja Vuohensaaresta löydät esimerkiksi tästä jutustamme:

Salo – Vaisakko & Vuohensaari

Halikonlahden lintupolku.

Aurinko oli jo matalalla, kun lähdimme pojan kanssa kahdestaan vielä pienelle iltaretkelle. Edellisestä kerrasta Halikonlahden lintupolulla oli monta kuukautta aikaa, joten päätimme mennä sinne.

Halikonlahden lintupolku.
Halikonlahden lintupolku.

Lintutorneihin kiipeäminen on pojasta kiinnostavaa, joten kävimme tietysti molemmissa. Portaat ovat jyrkät ja varsinkin alaspäin laskeutuminen on lapselle vähän hankalaa, joten olkaa varovaisia.

Halikonlahden lintupolku.

Aurinko laski, kun olimme toisella lintutornilla, joten päätimme tällä kertaa palata suoraan takaisin autolle. Koko reitin voisimme kiertää jonakin toisena päivänä. Poika halusi vielä kiivetä uudelleen ensimmäiselle lintutornille katselemaan maisemia ja niin myös tehtiin. Harmaahaikara lenteli vedenpuhdistamon altaiden yllä, telkät kiisivät siivet viuhuten taivaalla. Kaunis syysilta ja kiva pieni retki.

Halikonlahden lintupolku.

Seuraa meitä Blogit.fi-sivustolla tai Facebookissa.

Kiitos, jos jaat Facebook-julkaisujamme myös kavereillesi!

Juttusarjan Suomen ympäri 12 päivässä seuraava osa julkaistaan perjantaina. Tulossa yhteensä 12 osaa, matkan varrella mm. Saaren kansanpuisto, Olavinlinna, Ukko-Koli, Pieni karhunkierros, Saana, Mallan luonnonpuisto, Joulupukki ja paljon muuta. Lue sarjan alkusanat täältä.

Alempana on vielä muutama esimerkki tuotteista, joita voit löytää Ostoskeskuksestamme ja kumppaneidemme sivuilla on tietysti paljon lisää. Toivon, että käyt joku päivä kurkkaamassa myös siellä, niin pystymme jatkamaan näiden juttujen julkaisua. Kiitos!

Olisiko tässä uusi matto keittiöön?

Vallila & Jalostaja.

Tässä sadetakki, joka saa sinut odottamaan seuraavaa sadepäivää!

Vallila.

Erilainen termospullo. Ivana Helsinki.

Natural Goods Company.

Muumituotteita.

Martinex.

Tästä Ostoskeskukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *