Suomi

Joulupukin juttusilla

Joulupukin juttusilla

Joulupukin luona vierailu oli perheen pienimmälle jännittävä hetki. Odotettavissa oli, että asialistalle nousisi myös tulevan joulun lahjatoive, joten kyse ei ollut mistään vähäpätöisestä jutusta. Paikka, jossa tapaaminen järjestettiin, oli Joulupukin Pajakylä, joka sijaitsee kahdeksan kilometriä Rovaniemen keskustasta Sodankylään päin.

Suuntasimme aivan ensimmäiseksi Joulupukin Kammarille (Santa Claus Office), jossa Joulupukki oli tarkoitus tavata. Pahaksi onneksi Joulupukki oli juuri ruokatunnilla (täytyyhän hänenkin joskus syödä), joten päätimme odotellessa kierrellä vähän ympäri aluetta.

Jos haluat nähdä livekuvaa Pajakylästä, niin se onnistuu tästä.

Joulupukin Kammari.

Joulupukin Pajakylästä löytyy kaikkea mahdollista. On kauppoja, ravintoloita, majoitusta ja erilaisia aktiviteetteja, mm. poro- ja huskyajeluita. Ensimmäinen ajatus olikin, että meidän parin tunnin aikataulumme ei riittäisi mihinkään. Täytyy tässä kohtaa tunnustaa, että ennakko-odotukseni Joulupukin Pajakylää kohtaan ei ollut pelkästään positiivinen. Olin varautunut joululaulujen ryydittämään markkinativoliin, jonka jälkeen päänsärky lähtisi vain Buranalla, mutta todellisuus olikin toisenlainen. Joululaulut kyllä soivat, mutta kaiken kaikkiaan Pajakylä vaikutti viihtyisältä ja kiinnostavalta paikalta, jonne voisi tulla uudestaankin ja ajan kanssa.

Kello alkoi lähestyä hetkeä, jolloin Joulupukki palaisi töihinsä, joten kiirehdimme takaisin Kammarille. Pari perhettä oli ehtinyt paikalle ennen meitä odottamaan pääsyä pukin luokse ja vartin odotuksen jälkeen takanamme oli jo pitkä jono.

Yleensä yritän ottaa asioista selvää etukäteen, jotta tiedän edes vähän, mitä on tulossa. Tällä kertaa olin pihalla kuin lumiukko. Kuvittelin, että tuossa ylempänä olevassa kuvassakin näkyvän kulman takana odottaisi Joulupukki, jonka luokse menisimme perhe kerrallaan, rupattelisimme muutaman sanan ja ottaisimme sitten kuvan lapsista pukin vierellä. Ei sinne päinkään.

Joulupukin Kammari.

Kun Tonttu tuli kertomaan, että nyt Joulupukki on paikalla, hän päästikin sisälle ison joukon ihmisiä kerrallaan. Joulupukki ei todellakaan ollut nurkan takana vaan kuljimme pitkään sokkeloisen talon sisällä huoneesta toiseen. Kaikkialla näkyi tonttujen tekemiä lahjapaketteja. Jossakin huoneessa sai kurkistaa avaimenreiästä, mitä tontut oven takana tekivät. No, joululahjoja tietysti.

Kaikki tämä oli paljon enemmän kuin olin odottanut. On aina mukavaa yllättyä positiivisesti.

Lopulta saavuimme ovelle, jossa oli alla oleva kyltti. Ystävällisesti hymyilevä Tonttu tuli kertomaan meille, että seuraavaksi olisi meidän vuoromme tavata Joulupukki.

Joulupukin Kammari.

Kun astuimme sisälle huoneeseen, ymmärsin heti, että emme itse ottaisi yhtään kuvaa. Paikka oli kuin pieni studio, jossa pari tonttua pitäisi huolen valokuvaamisesta ja videoinnista. Tonttu ohjasi lapset istumaan penkille Joulupukin viereen (välissä oli pleksi) ja aikuiset seisomaan penkin taakse. Ensin otettiin pari valokuvaa ja sen jälkeen rupattelimme Joulupukin kanssa.

Tapaaminen kesti kolmisen minuuttia. Kun ensin oli jutusteltu Joulupukin kanssa hetki niitä näitä, oli vihdoin suuren kysymyksen aika. Oliko lapsilla jotakin toiveita joululahjan suhteen? Tyttö vastasi heti diplomaattisesti, että hänelle sopii mikä tahansa, mitä tontut ovat rakennelleet. Poika vilkaisi epäuskoisena isosiskoaan ja pyöritti päätään. Hänelle ei tosiaankaan kävisi mikä tahansa. Pleikkari. Se oli hänen toivomuksensa.

Joulupukin Pajakylä. Napapiiri. Rovaniemi. Finland.

Juttutuokio Joulupukin luona ei maksa mitään, mutta heti tapaamisen jälkeen meidät ohjattiin kauppaan, jossa oli mahdollista ostaa valokuva tai videotallenne vierailustamme. Suurin osa kävijöistä, ainakin lapsiperheistä, kokee varmasti tarpeelliseksi hankkia itselleen muiston tästä ainutlaatuisesta tapaamisesta. Yksittäisen kuvan hinta oli varsin korkea, joten lopulta päädyimme ottamaan koko paketin eli kaksi kuvaa ja kolmen minuutin videon. Hinta oli noin 40 euroa. Onko se paljon vai vähän? Sitä on vaikea arvioida. Paikka oli ihan hieno ja kokemus oli mukava, joten eiköhän se ollut hintansa arvoista.

Tuoko Joulupukki pojalle Pleikkarin? Jos tuo, niin se olisi aika iso yllätys itsellenikin! Sen sijaan uskon, että pukinkontista löytyy jotakin vastaavaa ja ihan yhtä kivaa. Tarkemmin sitä ei tietenkään tiedä vielä kukaan muu kuin Joulupukki itse.

Jos sinulla on vielä joululahjoja hankkimatta, niin kannattaa ehdottomasti lukea tämä juttu: Paras (ja helpoin) joululahja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *