Suomi

Kimalainen ja tomaatinkukka

Kimalainen ja tomaatinkukka

TOUKOKUUN LUONTOKUVA. Kaivelin kuva-arkistojani ja löysin sieltä paljon vanhoja luontokuvia. Julkaisen niitä nyt kuukausittain niin kauan kuin kuvia riittää. Jos tykkäät luontoaiheisista valokuvista, niin ole hyvä, tämä on tarkoitettu juuri sinulle. Toukokuun luontokuva on nimeltään Kimalainen ja tomaatinkukka.

Kun näin kimalaisten pörräävän kasvihuoneessa, mieleeni tuli heti, että haluan ottaa kuvan lentävästä kimalaisesta. Kuten arvata saattaa, tehtävä ei ollut ihan helppo.

Kimalaiset lentelivät kukasta toiseen ilman mitään pääteltävissä olevaa logiikkaa. Ne vaikuttivat kiireisiltä ja vähän hermostuneiltakin eikä kuvaajan häärääminen lähietäisyydellä ainakaan rauhoittanut niitä. Olin jatkuvasti myöhässä. Kun sain kohdistettua kameran kimalaiseen, se oli jo matkalla seuraavaan kukkaan. Jos löysin kauniin kukka-asetelman, yksikään lähellä lentävä kimalainen ei halunnut laskeutua siihen.

Parin sadan hutin jälkeen tämä kuva viimein ilmestyi kameran näytölle. Vilkaisin sitä nopeasti ja ajattelin, että varmasti siinäkin on jokin vika, mutta aivan sama. Minulle riitti. Olin saanut tästä hippaleikistä jo aivan tarpeekseni.

Kun katsoin kuvaa myöhemmin tietokoneen ruudulta, niin sehän olikin ihan ok. Itse asiassa, jos ajattelee mielikuvaa, joka minulla oli päässäni ennen kuvausta, niin alla oleva, vähän rajattu versio näyttää aika lailla siltä kuin olin etukäteen kuvitellutkin.

Kimalainen ja tomaatinkukka.

2 comments

  1. Tämä olikin hyvä muistutus. Meidän vanha kasvihuone hajosi talvella ja nyt pitäisi koota uusi. Vanha me jo purettiin kokonaan, mutta nyt pitäisi pikimmiten ehtiä kokoamaan uusi, jotta saa tomaatit järkevään aikaan kasvamaan!

    1. Kiitos viestistä! Aina sitä toivoo, että näistä jutuista olisi jollekin ihan oikeasti hyötyä, vaikka sitten vähän yllättävälläkin tavalla. Hyvä, jos tämä juttu toimi muistutuksena!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *