Suomi

Kurpitsaostoksilla Halikossa

Kurpitsaostoksilla Halikossa

Vaimo teki viime vuonna ensimmäistä kertaa kurpitsapiirakkaa. Poika on siitä asti kertonut kaikille, että hänen lempiruokansa on juuri kurpitsapiirakka. Oli siis lähdettävä taas kurpitsaostoksille ja Salon Halikosta löytyikin kiva kurpitsakauppa. Viiden euron hintaisen valtavan kurpitsan lisäksi käteen jäi lapsille, ja miksei aikuisillekin, mieleenpainuva kokemus.

Idea satojen kakkoslaatuisten (eli muuten kokonaan hukkaan menevien) kurpitsojen kovertamisesta ja asettamisesta pellolle ihan vain ihmisten iloksi, on niin hauskan pähkähullu, että kurpitsanviljelijä Esa Rannikolle ei voi muuta kuin nostaa hattua.

Lue myös Unelmien vuokramökki talvella.

Ensimmäisen kerran lyhtyjä sytytettiin pellolle 2018 ja Ylen uutisen mukaan viime vuonna paikalla kävi jo 100 000 ihmistä. Meidän ostosreissumme perusteella meno ei ole tänä vuonna ainakaan hiljenemään päin. Auto kannattaa suosiolla jättää vähän kauemmas Halikon keskustaan ja kävellä perille. Esimerkiksi R-kioskilta on vain muutaman minuutin kävelymatka. Samalla pääsee kokemaan vanhan museosillan tunnelman Halloween-valaistuksessa.

Vaimolla on nyt kovat paineet. Mikä olikaan se viime vuoden kurpitsapiirakkaresepti? Poika odottaa jo, että viikonloppuna syödään hänen herkkuruokaansa.

2 comments

  1. Heh, on kyllä niin hauska idea, että näkyä pitäisi ehkäpä vartavasten lähteä joskus katsomaan. Mekin koverrettiin useampi kurpitsa tänä vuonna, joista teimme keittoa. Hyvä idea tuo kurpitsapiirakka, koitetaan sitä ensi vuonna.

    1. Moikka! Aiemmin paikalla on ollut aikamoinen ruuhka, mutta viime syksynä järjestelyt toimivat kyllä hyvin, ainakin silloin, kun me siellä kävimme. Hauska idea ja suosittelen kyllä käymään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *