Suomi

Kylpylässä on aina kesä

Kylpylässä on aina kesä

Lumimyrsky sotki suunnitelmamme täydellisesti. Retkeilyviikonloppu vaihtui pikavauhtia minilomaksi kylpylässä. Kävimme viime lokakuussa Ruissalon kylpylässä Turussa (Porekylpyjä Ruissalossa) ja koska reissu oli silloin todella onnistunut, päätimme mennä sinne uudestaan. Porealtaan lämmöstä lumituiskuakin oli ihan mukava seurata.

Aamukahvi parvekkeella.

Joskus on muutettava suunnitelmia lennossa ja uskallan väittää, että meidän perhe on siinä aika huippuluokkaa. Tarkoitus oli ollut tehdä pitkästä aikaa kunnon retki Teijon kansallispuistoon, mutta perjantai-iltana totesimme, että viikonlopun sää ei näyttänyt lainkaan retkeilyyn sopivalta. Myrskytuulella metsässä liikkuminen voi olla jopa vaarallista.

Mitä siis tehdä? Istua kotona ja kuunnella tuulen ujellusta? Kävimme vaihtoehdot nopeasti läpi ja päädyimme kylpylään. Puolen tunnin päästä meillä oli jo varaus Ruissaloon seuraavaksi päiväksi.

Ruissalon kylpylä, Turku.

Sohva on levitetty lasten sängyksi, mutta Superior-huoneessa riittää silti tilaa. Huoneesta löytyy myös vedenkeitin, jos vaikka tekee mieli kahvia jo ennen varsinaista aamiaista. Teepusseja ja pikakahvia löytyy siis myös.

Superior-huone, Ruissalon kylpylä, Turku.

Tällä kertaa Linda Ja Leena olivat laittaneet huoneemme kuntoon. Kiitokset teille!

Kylpyläosastolle ei ole huoneesta pitkä matka. Meille se tarkoitti tällä kertaa kaksi kerrosta hissillä alaspäin ja olimme perillä.

Koska kylpyläosastolla ei oikein voi ottaa kuvia, niin käytetään tätä Ruissalon kylpylän omaa kuvaa.

Ruissalon kylpylässä on suuri, ympyränmuotoinen poreallas, jonka ulkopuolella on isompi allas uimista ja vesijumppaa varten. Takana on vielä kolmas allas. Ulkona oli ilmeisesti mahdollista käydä uimassa meressä ja jotkut näyttivät siellä myös piipahtavan, mutta itselleni ei kyllä tullut edes mieleen lähteä ulos lumituiskun keskelle.

Porealtaan vesi on miellyttävän lämmintä ja allas on niin iso, ettei tälläkään kerralla tuntunut ahtaalta. Muut altaat ovat vähän viileämpiä, mutta kyllä niissä tällainen vähän viluisempikin ihminen pärjää, kun pitää itsensä liikkeessä.

Ruissalon kylpylästä löytyy myös pieni leikkihuone lapsille.

Alla olevassa kuvassa on maisemaa Loisto-ravintolan aamiaiselta. Kauniilta se näyttää näin lumimyrskyn jäljiltäkin ja muistan, että viime syksynä ruska värjäsi puut upeasti, mutta mukavaa olisi nähdä tämä maisema myös kesällä. Ruissalosta löytyy mm. isoja uimarantoja, kasvitieteellinen puutarha sekä kilometreittäin retkeilypolkuja, joten tekemistä saarella riittää.

Tällä kertaa parvekkeelle ei ollut paljon käyttöä. Mutta kuten tuosta ylempänä olevasta kuvasta voi nähdä: jos vaimo on päättänyt juoda aamukahvin parvekkeella, hän sen myös tekee.

Yksi hyvin nukuttu yö tilavassa huoneessa, kolme kertaa uimassa ja aamulla runsas aamiainen. Siinä lyhyesti tämän miniloman faktat.

Kotimatkalle kylpylästä lähti tyytyväisen oloinen perhe. Ajomatka läpi Ruissalon lumen kuorruttaman maiseman oli sekin ihan vaikuttava. Lumimyrskyn hyvä puoli on se, että materiaalia lumiukkoihin ja lumilinnoihin riittää ja pääsemme ainakin vähäksi aikaa nauttimaan ihan kunnon talvesta.

Laitan tähän loppuun vielä linkit Ruissalon kylpylään sekä Naantalin kylpylään. Käy katsomassa, millaisia tarjouksia heillä on. Miniloma piristää kummasti koko perhettä. Suosittelen!

2 comments

  1. Ei olekaan tullut käytyä pitkiin aikoihin kylpylässä, varmaan edellinen kerta oli juurikin Ruissalossa. En välttämättä ole suurin kylpylöiden ystävä, mutta toiveissa olisi joskus päästä viettämään viikonloppua Järvisydämessä, vaikka se tuntuu vähän jakavan mielipiteitä.

    1. Meillä on ollut nyt pari tosi mukavaa kylpyläreissua Ruissalossa. Lapset tykkäävät, joten kevään aikana varmasti käymme vielä jossakin. Järvisydäntä katselin viime kesän Suomen kierrosta suunnitellessa, mutta emme siellä käyneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *