Kanariansaaret

Las Palmas, Gran Canaria

Las Palmas, Gran Canaria

Joulu on takana ja jossakin kaukana horisontissa häämöttää kevät. Keskitalven kunniaksi kaivoin arkistosta muutaman aurinkoisen kuvan Las Palmasista Gran Canarialta. Parque Santa Catalina. Playa de las Canteras. Parque San Telmo. Siinä muutama paikka, jotka tuovat varmasti monelle muistoja mieleen.

Las Palmas, Gran Canaria.

Lue myös Tikkakello.

Las Palmasista ei oikein voi edes puhua ilman mainintaa Playa de Las Canterasista. Tämä kolme kilometriä pitkä hiekkaranta on olennainen osa Las Palmasia. Suojaisin kohta sijaitsee aivan rannan pohjoispäässä (La Puntilla). Kun tullaan La Puntillasta vähän etelään päin, hiekkaranta on leveimmillään (Playa Grande, tuossa alla olevan kuvan etualalla).

Playa de las Canteras, Las Palmas, Gran Canaria.

Melkein koko Canterasin hiekkarantaa suojaa riutta, joka laskuveden aikaan on selvästi näkyvillä.

Las Palmas, Gran Canaria.

Playa Chica ja Peña la Vieja ovat pieniä rantaosuuksia ennen aivan etelässä sijaitsevaa La Ciceria, jossa ei ole riuttaa suojana. Siellä on siis rannan suurimmat aallot ja se onkin surffareiden suosiossa.

Las Palmas, Gran Canaria.
Merinäköala luvattiin ja se myös saatiin.

Aivan Play de las Canterasin pohjoisosassa sijaitsee Plaza de la Puntilla, joka on aina ollut yksi suosikkipaikkani Las Palmasissa. Rannassa on kiviportaat, joilla voi istuskella ja katsoa, kun aallot lyövät loputtomasti vasten tuliperäisiä kallioita.

Las Palmas, Gran Canaria.
Las Palmas, Gran Canaria.
Las Palmas, Gran Canaria.

Kalastajaveneet ovat edelleen tavallinen näky suojaisalla La Puntilla-rannalla. Kuva otettu Plaza de Puntillasta.

Las Palmas, Gran Canaria.
Kyllä, tämä kalastaja on patsas. Plaza de Puntilla, Las Palmas, Gran Canaria.

Lähistöllä on myös useita mukavia kahviloita.

Las Palmas, Gran Canaria.

Näillä lämpömittareilla ei taida olla kovin paljon tekemistä todellisen lämpötilan kanssa, mutta onhan siitä aina pakko ottaa kuva, varsinkin jos kotimaassa värjötellään kovissa pakkasissa.

Las Palmas, Gran Canaria.

Las Palmas on iso kaupunki, Wikipedian mukaan asukkaita on noin 400 000. Niemen länsipuolella (siis toisella puolella kuin Playa de las Canteras) sijaitsee suuri satama-alue.

Las Palmas, Gran Canaria.

Las Palmasissa on kaksi kaukoliikenteen bussiasemaa, toinen Playa de las Canterasin lähellä Santa Catalinassa ja toinen muutaman kilometrin päässä San Telmossa. Santa Catalinan asema on niin ovelasti maan alla piilossa, että sitä oli ensimmäisellä kerralla jopa vaikea löytää, mutta kyllä se siellä on.

Jos haluat matkustaa esimerkiksi saaren eteläosaan, se onnistuu kätevästi Global-busseilla. Suosittelen. Oman kokemukseni mukaan bussit ovat hyviä, kulkevat aikataulussa ja niitä on helppo käyttää. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä osa busseista kiertelee jokaisen pikkukylän kautta, kun taas osa kulkee suoraan kohteeseen.

Parque San Telmon lähellä on Calle Mayor de Triana, joka on Las Palmasin toinen tärkeä ostoskatu. Toinen on pohjoisempana, lähempänä Playa de las Canterasia sijaitseva Avenida Mesa y López.

PAULIINA RUNDGREN HANDICRAFTS TIKKA-SEINÄKELLO

Kun kävelee Calle Mayor de Trianasta vielä eteenpäin eli etelään, saapuu Las Palmasin katedraalille. Koko tämä Parque San Telmon ja katedraalin alue on hyvin viehättävää ja täynnä kauppojen lisäksi myös kahviloita ja ravintoloita.

Parque San Telmoon on matkaa Playa de las Canterasilta muutama kilometri. Itse olen kävellytkin sen pari kertaa, mutta myös paikallisbussilla pääsee liikkumaan kätevästi kaupungin sisällä eikä taksikaan maksa paljon.

Parque San Telmo, Las Palmas, Gran Canaria.
Catedral Metropolitana de Santa Ana de Canarias, Las Palmas, Gran Canaria.
Las Palmas, Gran Canaria.
Las Palmas, Gran Canaria.
Las Palmas, Gran Canaria.
Las Palmas, Gran Canaria.
Las Palmas, Gran Canaria.

Kiitokset sinulle, että luit jutun loppuun asti!

Kanariansaarten parhaat hotellit, säästä jopa 45%. Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Maailman suurin hotellihaku, trivago. Löydä sinulle sopivin hotelli yli 900.000 hotellin joukosta.

Tästä pääset juttuun Maspalomas, Gran Canaria.

Taustalla oikealla näkyy Teneriffan Teide-tulivuori. Playa de las Canteras, Las Palmas, Gran Canaria.

2 comments

    1. Kiitos viestistä! Ranta on todella iso, joten oman kokemukseni mukaan siellä ei ole tarvinnut koskaan ihan kylki kyljessä olla. Toisin kuin esimerkiksi Puerto Ricossa tai Puerto de Moganissa. Mutta kyllä Canterasissakin hyvällä ilmalla porukkaa riittää. Jos rannalla on keskellä päivää vain kourallinen ihmisiä, se tarkoittaa kyllä yleensä, että siellä on kylmä tuuli tms. No joo, taas ihan vain oman rajallisen kokemukseni mukaan tuntuu, että nuo katulämpömittarit näyttävät usein jotain 29 astetta vaikka oma olo kertoo vähän viileämmistä olosuhteista. Esimerkiksi 29 astetta varjossa on jo aika lämmin keli. Itsestä ainakin usein tuntuu, että nuo lukemat onkin mitattu auringossa. Jos joku tietää asian paremmin, niin saa kyllä korjata!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *