Suomi

Laulujoutsenet

Laulujoutsenet

HELMIKUUN LUONTOKUVA. Kaivelin kuva-arkistojani ja löysin sieltä paljon vanhoja luontokuvia. Julkaisen niitä nyt kuukausittain niin kauan kuin kuvia riittää. Jos tykkäät luontoaiheisista valokuvista, niin ole hyvä, tämä on tarkoitettu juuri sinulle. Helmikuun luontokuva on nimeltään Laulujoutsenet.

Joutsenten laulu kuului jo kaukaa. Olimme järven jäällä pilkillä, lunta ja jäätä oli paksulti, oli kunnon talvi. Aurinko kuitenkin paistoi ja siinä tuntui jo pieni kevään lämpö. Kamera oli kerrankin mukana, kaivoin sen repusta esille ja yritin katsella, missä joutsenet lensivät. Ääni lähestyi ja lopulta näin, että pilvien keskellä, sinistä taivasta vasten, kaksi laulujoutsenta lähestyi meitä rohkeasti.

Aloin heti ottaa kuvia. Kuvauskalustoni oli tuolloin Nikon D200 + Sigma 120-300 f/2.8. Joutsenet lensivät ylitsemme ja jatkoivat laulaen eteenpäin. Jotenkin alkoi hymyilyttää; tuntui, että kevät oli tullut kertaheitolla meidän luoksemme.

Olin varma, että tämä kaikki tapahtui helmikuussa, lasten talvilomaviikolla, mutta kun katsoin nyt kuvan tietoja, päivämäärä on reilusti maaliskuun puolella. Olkoon sitten niin. Vaikka yleensä luotan elämässä faktoihin, tällä kertaa en anna faktojen häiritä omaa mielikuvaani. Tämän kuvasarjan myötä aikainen kevät siis koittaa nyt sinullekin, ole hyvä!

Valitsin nyt kuukauden kuvaksi tuon yllä olevan kuvan. Mitä mieltä sinä olet? Mikä on kuvasarjan paras kuva? Kommentteja voi kirjoittaa tänne tai vaikka Facebookiin.

Käy katsomassa aiempia kuvia sivulla Kuukauden luontokuva.

PAULIINA RUNDGREN HANDICRAFTS TIKKA-SEINÄKELLO
Suomessa valmistettuja huonekaluja ja kodinsisustusta.
Yli 99 euron ostoksille ilmainen toimitus.

2 comments

  1. Itse taidan tykätä eniten tuosta kuvasta, jossa näkyy eniten sinistä taivasta. Se tuo mukavaa kontrastia. Mutta mainioita kuvia nämä ovat kaikki, todella hienoja. Mukavaa päästä taas parin kuukauden kuluttua kuvailemaan lintuja.

    1. Itselleni taitaa olla tärkein tuo ihan ensimmäinen kuva, jossa linnut ovat vielä kaukana. Se oli jotenkin mieleenpainuva hetki, kun sain joutsenet kameran tähtäimeen ja aloin kuvata. Itselläni ei parhaillaan ole sellaista kuvauskalustoa, jolla voisi kuvata lintuja. Kännykällä se ei onnistu, vaikka sillä ihan ok maisemakuvia ottaakin. Ehkä jonakin päivänä hankin vielä kunnon kameran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *