Tässä jutussa kerrotaan hiekasta, merestä ja kameleista. Majapaikkamme Gran Canarialla oli Las Palmasissa, mutta halusimme tehdä pienen päiväretken Maspalomasin kuuluisille dyyneille saaren eteläkärkeen ja käydä samalla myös ensimmäistä kertaa elämässämme kokeilemassa, miltä kameliratsastus oikein tuntuu.
Jos tykkäät hiekasta, niin Maspalomasissa sitä riittää. Tämä 400 hehtaarin kokoinen hiekkalaatikko vie ajatukset kyllä hetkessä melkein kuin toiselle planeetalle. Tai sitten vaikkapa Saharaan. Tuuli muokkaa dyynejä, joten alue muuttaa koko ajan hitaasti muotoaan. Oman kokemukseni mukaan tuuli on muutenkin iso tekijä Maspalomasissa. Ainakin pari kertaa ilmassa on lentänyt niin paljon hiekkaa, että on täytynyt vaihtaa maisemaa. Dyynien väleistä löytyy kyllä aina tyyniä kohtia myös tuulisella säällä.
Käy lukemassa myös toinen Gran Canarialle sijoittuva juttu Täydellinen suunnitelman vaihto.
Koska majapaikkamme Gran Canarialla sijaitsi siis Las Palmasissa, käynti Maspalomasissa vaati pienen bussimatkan. Onneksi busseja kulkee ihan kiitettävän usein eikä ajomatkakaan ole pitkä. Esimerkiksi Globalbussin linja 30 lähtee Santa Catalinan bussiasemalta ja käy matkalla myös San Telmon asemalla. Matka kestää noin tunnin.
Kun saavut bussilla Maspalomasiin, kävelymatkalla dyyneille vastaan tulee pian La Charcan lampi, jota myös lintuparatiisiksi kutsutaan. Muuttomatkalla monet linnut lepäävät hetken juuri täällä.
Lähellä on myös Maspalomasin majakka (Faro de Maspalomas), jonka vierestä löytyy usein tuulensuojaisin uimapaikka. Alueella on runsaasti ruokapaikkoja, kauppoja jne.
Me emme tällä kertaa menneet suoraan dyyneille, vaan mainoskyltin ohjaamina löysimme paikkaan, jossa järjestetään kamelisafareita. Tuosta linkistä pääset Googlen karttaan ja näet, missä kamelit majailevat. Ymmärsimme nopeasti, että kamelikaravaani oli parhaillaan kiertämässä reittiä, joten jäimme odottamaan. Paikalla oli joitakin kameleita lepovuorossa, joten pystyimme tutkimaan, miten homma toimii.
Lue myös: Joulupukin juttusilla.
Kamelin selässä on siis molemmin puolin istuin ja jos kyydissä on kaksi erikokoista ihmistä, esimerkiksi aikuinen ja lapsi, tasapaino saadaan aikaan hiekkapusseilla.
Vaikka kamelin selässä istutaan tuolissa, niin ei se ihan nojatuolissa lepäämiseltä kuitenkaan tuntunut. Varsinkin alussa ja lopussa, kun kameli nousee ylös tai laskeutuu alas, liikkeet ovat aika rajuja. Mutta kyllä siellä ihan hyvin pysyi.
Reitti kulki dyynialueen laidalla. Vauhti erämaan laivan kyydissä ei mitenkään päätä huimannut, joten ihan hyvin pystyi keskittymään maisemien ihailuun.
No niin, kierros on tehty ja olemme palanneet takaisin lähtöruutuun. Kamelisafari oli yllättävän hauska kokemus, joten en ihmettelisi, vaikka vastaavalle retkelle tulisi lähdettyä uudestaankin.
Tämä alla oleva kaveri yritti reitin varrella jatkuvasti tunkea turpaansa kainalooni, joten olin ihan tyytyväinen, että ainakin pureminen oli estetty. Toivon kuitenkin, ettei tuo kuonokoppa tunnu epämiellyttävältä. Eläimet vaikuttivat kyllä tyytyväisiltä ja niiden ohjaajat käsittelivät niitä hyvin.
Toisin kuin keskellä Saharaa, Maspalomasissa voi kamelisafarin jälkeen pulahtaa valtameren suolaisiin aaltoihin. Faro de Maspalomasin majakalta Playa del Inglesiin on matkaa viitisen kilometriä ja senkin jälkeen ranta vielä jatkuu, joten tilaa kyllä riittää.
Maspalomas on vaikuttava paikka: edessä valtameri, takana hiekkadyynit ja jossakin kaukana taustalla vielä vuoret. Maspalomasissa ihminen tuntee itsensä aika pieneksi keskellä suuria elementtejä, mikä sekin tekee joskus ihan hyvää meille kaikille.
Jos käyt Gran Canarialla, niin vierailua Maspalomasissa ei siis kannata jättää väliin.
Kanariansaarten parhaat hotellit, säästä jopa 45%. Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Maailman suurin hotellihaku, trivago. Löydä sinulle sopivin hotelli yli 900.000 hotellin joukosta.Lue myös jutut Las Palmas, Gran Canaria sekä Puerto de Mogan, Gran Canaria.
Eikös tuo Maspalomasin heikkakin ole jotenkin peräisin nimenomaan Saharasta? Niin muistelisin ainakin kuulleeni. Ja kyllä, varsin tuuliset muistikuvat itsellänikin paikasta kyllä on ja hiekka taitaa usein pöllytä!
Moikka Mikko! Samoin ajattelin itsekin tuosta hiekan alkuperästä, mutta sitten löysin jostakin tiedon, että näin ei ole vaan dyynit ovat syntyneet ihan paikallisesta hiekasta. En sitten maininnut jutussa tästä mitään, kun en ihan 100 % varmistusta asialle löytänyt. Oli miten oli, niin hiekkaa on paljon ja paikka tekee kyllä vaikutuksen.