Italia

Matkalla Pohjois-Italiassa

Matkalla Pohjois-Italiassa

Venetsia-Verona-Gardajärvi-Milano. Neljä vuotta sitten teimme niin onnistuneen reissun Pohjois-Italiaan, että muistelemme sitä usein vieläkin. Jos suunnittelet keväällä/kesällä matkaa näihin upeisiin maisemiin etkä ole vielä tutustunut tähän matkakertomukseemme, niin nyt on juuri oikea hetki tehdä se.

Canal Grande, Venetsia, Italia.

Jutun lopusta löytyy linkki, josta voit lukea koko Italian seikkailumme alusta loppuun asti tai sitten voit poimia alta vain itseäsi kiinnostavat kohteet. Ellei juttujen lukeminen juuri nyt maistu, niin myös kuvia löytyy kymmenittäin. Varoitan vielä, että kuvat saattavat aiheuttaa matkakuumetta.

Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Säästä jopa 45% trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta.

Jos suunnittelet reissua Teneriffalle tai Lapin matkaa, niin tutustu myös näihin matkakertomuksiimme:

Teneriffa

Suomen ympäri 12 päivässä

Venetsia

Koko perheen seikkailu on tämän sivuston aivan ensimmäinen juttu. Se kertoo Venetsiasta, mutta myös yleisesti lasten kanssa matkustamisesta. Välillä on hyvä lähteä reissuun ihan vain aikuisten kesken, niin mekin joskus teemme, mutta reissata voi myös lasten kanssa.

Venetsia, Italia.

Vaikeampi vaihtoehto on pieni tarina matkamme ensimmäisestä yöstä, jonka vietimme mahdollisimman edullisessa majapaikassa. No, neljän hengen perheessä yksikin kylpyhuone tuntuu usein liian vähältä saati sitten silloin, kun sen oman porukan lisäksi jakaa kymmenkunta rinkkareissulaista.

Lido, Venetsia, Italia.

Rinnakkaisia todellisuuksia Venetsiasta näyttää tästä kuuluisasta matkakohteesta vähän tavallisesta poikkeavia puolia. Venetsiasta löytyy ruuhkaisten ja kapeiden kujien lisäksi myös rauhallisia alueita, vehreitä puistoja ja voipa siellä viettää jopa leppoisan rantapäivän upealla hiekkarannalla.

Verona

Verona, Italia.

Oikotie on kertomus päiväretkestämme helteiseen Veronaan, joka on todellakin tutustumisen arvoinen paikka. Meidän retkemme sai vähän jännittäviäkin piirteitä, kun onnistuimme jotenkin eksymään matkalla vanhasta kaupungista takaisin rautatieasemalle.

Gardajärvi

Peschiera del Garda, Italia.

Gardajärven lumous on kertomus siitä, miten Peschiera del Garda lumosi meidät heti ensimmäisenä iltana. Aurinko oli jo laskemassa, mutta ilma oli vielä kuuma ja vesikin oli lämmintä. Kahlasimme rannassa ja etsimme kauniita kiviä. Veneitä ja lauttoja kulki melkein tyynellä järvellä. Vuoret näkyivät taustalla himmeinä. Maisema oli mykistävä. Kaikki vain hymyilivät.

Gardaland, Peschiera del Garda, Italia.

Gardaland – ehkä maailman mukavin huvipuisto sinun on pakko lukea, jos olet vähänkään kiinnostunut huvipuistoista. Kun kirjoitin tämän jutun, ajattelin, että maailman mukavimmasta huvipuistosta puhuminen on ehkä jo liikaa, mutta saamani palautteen perusteella en ole mielipiteeni kanssa yksin. Todella viihtyisä paikka!

Milano

Milano, Italia.

Milano ja viimeisen illan periaate kertoo matkamme viimeisestä illasta, kun kaikki ei mennyt ihan putkeen ja matkaväsymyskin alkoi jo painaa päälle. Olemme usein matkoillamme vastaavissa tilanteissa kaivaneet esille tämän periaatteen ja aika hyvin se toimi tällä kertaa myös Milanossa.

Yhteenveto

Kahdeksan päivää Italiassa. Lento Venetsiaan, sieltä junalla Veronan kautta Peschiera del Gardaan ja lopulta Milanoon, josta lento kotiin. Oliko raskasta? Suosittelemmeko muillekin? Vaikea sanoa, sillä ihmiset ovat niin erilaisia. Monet haluavat olla yhdessä paikassa pidempään. Jotkut eivät halua poistua all-inclusive-hotellistaan kertaakaan koko matkan aikana. Heille tällainen reissaaminen olisi varmasti kauhistus. Toiset taas heittävät rinkan selkään ja lähtevät seikkailemaan ilman sen suurempaa suunnitelmaa sellaisiinkin maihin, joihin me emme lasten kanssa lähtisi. Heille tällainen Euroopassa matkustelu ja etukäteen varattujen ihan hyvien majoituspaikkojen käyttäminen ei maistuisi seikkailulta lainkaan.

Meille tällainen tapa matkustaa on juuri sopiva. Aktiivisen reissun jälkeen tuntuu mukavalta palata kotiinkin. Se on myös osa onnistunutta matkaa. Tämän Italian seikkailun jälkeen olemme tehneet kaksi vastaavaa reissua (Teneriffalla ja Suomessa) ja kaikista näistä kolmesta matkasta on jäänyt hyvät muistot.

Jokainen tehköön niin kuin itselleen sopivaksi näkee ja matkustakoon sellaisella tyylillä, mikä hyvältä tuntuu. Omien rajojen ylittäminen yleensä palkitsee eli pieniä askeleita ulos omalta mukavuusalueelta kannattaa ainakin joskus kokeilla. Toisaalta, ehkä mekin matkustamme seuraavaksi vain yhteen paikkaan ja keskitymme pelkkään rannalla makoiluun. Pääasia meille on, että ollaan ja tehdään asioita yhdessä.

Jos tämä juttu aiheutti matkakuumetta, niin alla olevasta linkistä löydät siihen juuri sinulle sopivan lääkkeen. Hyvän ja edullisen hotellin etsiminen on paitsi hyödyllistä, myös hauskaa. Ole hyvä ja tutustu tarjouksiin:

Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Säästä jopa 45% trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta.
Peschiera del Garda, Italia.

Tästä pääset lukemaan kaikki yllä olevat jutut kerralla: Koko Italian seikkailu aikajärjestyksessä.

Tammikuussa vietimme muutaman viikon Ukrainassa. Edellisestä matkasta oli aikaa kolme vuotta ja oli hienoa huomata, millaisin harppauksin asiat olivat menneet Ukrainassa eteenpäin. Sitä pahemmalta tuntuu nyt, kun Venäjä pommittaa kaiken raunioiksi. Jos haluat lukea juttujamme Ukrainasta, se onnistuu esimerkiksi tästä: Terveiset Ukrainasta.

Jos pystyt, auta Ukrainaa.

4 comments

  1. Aika mukava yhteenveto Italianreissustanne. Jännä keksintö laittaa yhden matkan blogisisällysluettelo ingresseinä omana artikkelina. Toiminee kuitenkin hyvin.

    1. Kiitokset palautteesta! Jos yhteenveto oli aika mukava, niin ilmeisesti toimii. Aloitin tämän blogin vasta viime kesänä, joten kovinkaan moni ei ole näitä ensimmäisiä juttuja vielä lukenut. Ajattelin, että tässä kevään kynnyksellä moni suunnittelee kevään/kesän matkoja ja näistäkin jutuista voisi olla jollekin hyötyä.

  2. Vaikka me matkustammekin pääasiassa Euroopan ulkopuolella, varaamme mekin majapaikat lähes poikkeuksetta etukäteen. Koemme, että reissussa ei ole mukavaa käyttää aikaa majapaikan löytämiseen, kun sen voi tehdä jo kotona. Eikä se mielestämme myöskään vähennä seikkailun tuntua.

    1. Olet oikeassa, majapaikkojen varaaminen etukäteen ei yhtään vähennä seikkailun makua, se poistaa vain yhden käytännön ongelman, jolloin on enemmän aikaa tehdä jotakin muuta. Varsinkin lasten kanssa matkustaessa on mukava tietää, että tietyssä paikassa ja tiettynä kellonaikana on majapaikka odottamassa, mutta tilanne on ollut ihan sama silloinkin, kun olen matkustanut yksin. Jos majoitusta ei ole varannut etukäteen, joutuu varmasti joskus turvautumaan kalliimpiin vaihtoehtoihin, joten asialla on vaikutusta myös matkan budjettiin. Sitä paitsi, majapaikkojen varaaminen on mukavaa puuhaa ja matkan tunnelmiin pääsee kiinni jo kuukausia ennen varsinaista matkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *