Suomi

Metsäkauris kukkaniityllä

Metsäkauris kukkaniityllä

KESÄKUUN LUONTOKUVA. Kaivelin kuva-arkistojani ja löysin sieltä paljon vanhoja luontokuvia. Julkaisen niitä nyt kuukausittain niin kauan kuin kuvia riittää. Jos tykkäät luontoaiheisista valokuvista, niin ole hyvä, tämä on tarkoitettu juuri sinulle. Kesäkuun luontokuva on nimeltään Metsäkauris kukkaniityllä.

Tästä pääset katsomaan aiemmat kuukauden luontokuvat.

Valitsin yllä olevan kuvan kesäkuun kuukauden kuvaksi, koska tästä kuvasta olen itse tykännyt heti kuvaushetkestä lähtien. Kuva on todella kesäinen ja vehreä; juuri tältä Suomessa juhannuksen aikoihin näyttää. Kuvan tausta näyttää kylpevän auringonpaisteessa ja ehkä aurinko tosiaan vähän pilviharson läpi paistoikin, mutta todellisuudessa kuvaushetkellä sateli kevyttä tihkua.

Kuvaushetkeen liittyy sellainenkin yksityiskohta, että olin juuri ostanut Sigman valovoimaisen 120-300 f/2.8 objektiivin ja nämä ovat ensimmäiset kuvani tällä objektiivilla. Jouduin vähän varomaan, ettei tuliterä objektiivi kastuisi sateessa, mutta muutaman kuvan sain kuitenkin otettua.

2 comments

    1. Tuohon Sigman 120-300 f/2.8 olin todella tyytyväinen. Lähes kaikki luontokuvat on otettu sillä. Ostin sen käytettynä ja kun siinä takuuaikana ilmeni joku vika, sekin hoidettiin asiallisesti kuntoon. Toinenkin Sigman lyhyempi objektiivi minulla oli, mutta sitä en pahemmin käyttänyt, ihan ok kuitenkin sekin.

Comments are closed.