Minne mennä? Where to go in Finland?

Minne mennä? Where to go in Finland?
Lisään tälle sivulle viikottain luontopolkuja, (huvi)puistoja, uimarantoja jne., joissa me olemme käyneet ja hyviksi kokeneet. Olen itse googlaillut niin tuhannen kertaa ideoita, mihin voisi mennä lasten kanssa, joten toivon, että tästä on jollekin apua. Yritämme jatkuvasti löytää uusia kiinnostavia paikkoja; sellaisiakin, joita kaikki eivät ehkä vielä tiedä. Vinkkejä otetaan siis mielellään myös tähän suuntaan vastaan. Käytännön syistä seikkailemme lähinnä Varsinais-Suomen ja Uudenmaan alueella, joten vinkitkin sijoittuvat useimmiten näille seuduille. Mutta laajennamme kyllä reviiriä, kunhan ehdimme!

Seuraa meitä Facebookissa:

https://www.facebook.com/Reissuperhe

Read here: Where to go in Finland?

Vinkki 30: Nenustannokka, Teijon kansallispuisto

Sauruntie 647, Salo

Lue juttu täältä.

Vinkki 29: Halikonlahden lintupolku

Satamakatu, Salo.

Lue juttu täältä.

Vinkki 28: Vuohensaari, Salo

Vuohensaari, Salo

Kun ajat Satamakadun loppuun asti ja ylität vielä pienen sillan, olet saapunut Vuohensaareen.

Lue juttu täältä.

Vinkki 27: Vaisakon luontopolku, Salo

Palttatie 22 c, Salo

Tienristeyksissä on Vaisakko-viittoja, joten löydät varmasti perille.

Lue juttu täältä.

Vinkki 26: Torholan luola, Lohja

Karkalintie 759, Lohja.

Lue juttu täältä.

Vinkki 25: Karkalin luonnonpuisto, Lohja

Karkalintie 1035, Lohja.

Lue juttu täältä.

Vinkki 24: Kultalähde, Kiikala

Jos satut liikkumaan Salossa päin ja haluat poiketa luontopolulla, josta ihan kaikki eivät vielä tiedä, Kultalähde on sinun kohteesi. Kultalähde sijaitsee Hyyppärän harjualueella Salon Kiikalassa, kymmenisen kilometriä Helsingin ja Turun väliseltä moottoritieltä sivuun. Parkkipaikan osoite on

Oinasjärventie 366, Salo.

Parkkipaikka on aivan tien vieressä ja opaskyltissä lukee Hyyppärän luontopolku. Reitti on 2,7 kilometriä pitkä ja korkeuserojen vuoksi jopa vähän vaativa, mutta kyllä sen aika pientenkin lasten kanssa kävelee läpi. Muista, että Kultalähteen rannat ovat erittäin herkkiä kulumiselle, joten lähdettä ei tule kiertää aivan sen rantoja myöten. Lisäksi kalastus lähteellä on ehdottomasti kielletty.

Lisätietoja löytyy esimerkiksi VisitSalo.fi sivustolta täältä.

Vinkki 23: Seurasaari, Helsinki

Seurasaaren ulkomuseo, Helsinki

Seurasaaren sillan vieressä on pieni parkkipaikka. Kilometrin päässä, Meilahden urheilukentän vieressä, on suurempi ilmainen parkkipaikka. Lisää tietoa Seurasaaren ulkomuseosta löytyy täältä.

Vinkki 22: Turun linna, Turku

Linnankatu 80, Turku

Nuottasaarenkadulla taitaa olla ilmaisiakin parkkipaikkoja ja terminaalien läheltä (esim. neljäs linja) löytyy varmasti maksullisia paikkoja.

Vinkki 21: Olavinlinna, Savonlinna

57130 Savonlinna

Olavinlinnan lähellä oli todella pieni parkkipaikka, jonne ei ollut toivoakaan saada autoa. Me saimme auton lopulta tuurilla vähän kauemmas (Tottinkatu 11) eikä sieltäkään ollut pitkä kävelymatka. Minne auto kuuluisi jättää, kun vierailee Olavinlinnassa? En todellakaan tiedä.