Suomi

Paras piknikpaikka

Paras piknikpaikka

Tässä maailmassa on eräs paikka, jonne lapset aina haluavat lähteä retkelle. Onneksi se ei ole toisella puolella maapalloa, vaan aika lähellä meitä. Se on Kalasuntti Teijon kansallispuistossa.

Kalasuntti on pieni saari Sahajärvessä, Salossa. Se on osa Sahajärven rengasreittiä (8,8 km), mutta itse reittiä emme ole vielä kertaakaan kävelleet ympäri. Sen sijaan jätämme aina auton Laviakallion parkkipaikalle (Sauruntie 910, Salo), kävelemme 800 metriä polkua pitkin ja saavumme muutamassa minuutissa tämän kohteen suurimmalle vetonaulalle: köysilossille.

Kalasuntti, Teijon kansallispuisto.
Kalasuntti, Teijon kansallispuisto.
Kalasuntti, Teijon kansallispuisto.

Vielä ei ole tullut vastaan sitä päivää, jolloin lapset olisivat sanoneet, että ei, emme halua lähteä köysilossille. Joka kerta heistä on yhtä hauskaa yrittää vetää koko perhe vastarannalle. Lossi uusittiin vähän aikaa sitten ja tämä uudempi versio on paljon entistä tukevampi, mutta myös painavampi. Lapset eivät jaksa kiskoa sitä kovin pitkää aikaa, joten kokonaan tätä hommaa ei voi heille tietenkään delegoida. Vettäkin roiskuu jonkin verran, joten lämpimänä päivänä puuha on mukavampaa kuin kylmällä säällä. Talvella lossi ei ole käytössä, mutta noin toukokuusta marraskuulle se toimii.

Losseja on itse asiassa kaksi, molemmin puolin saarta. Toisella lossilla voi jatkaa Sahajärven rengasreittiä eteenpäin. Olemme menneet toisella lossilla yli ja pysähtyneet vastarannan kalliolle piknikille, mutta emme siis ole vielä jatkaneet koko reittiä ympäri. Jonakin päivänä sekin tapahtuu.

Kalasuntti, Teijon kansallispuisto.
Kalasuntti, Teijon kansallispuisto.
Kalasuntti, Teijon kansallispuisto.

Kalasuntti on todella kaunis pieni saari kauniilla järvellä. Kallioita, mäntyjä, vettä. Se on kuin Suomi tiivistettynä yhteen maisemaan. Tästä tietysti seuraa se, että paikka on hyvin suosittu, varsinkin viikonloppuisin. Laavulla voi yöpyä, samoin telttoja näkyy melkein joka kerta. Mutta aina sieltä on löytynyt sopiva paikka pienelle piknikille. Sitä paitsi, Suomessa kyllä tilaa riittää eli kun ottaa muutaman askeleen polulta sivuun, niin varmasti löytyy jokaiselle oma rauhallinen paikka.

Kalasuntti, Teijon kansallispuisto.

Lue myös kaksi muuta juttuamme Teijon kansallispuistosta: Kaikki tiet vievät Teijolle (Totin luontopolku) sekä Roosinniemi – tarinan alkulähteillä.

Jos tykkäsit tästä jutusta, käy Facebookissa tykkäämässä myös sivustamme, niin pääset helposti lukemaan seuraaviakin juttuja & vinkkejä. Voit myös jakaa Facebook-julkaisujamme kavereillesi, jos arvelet heidän tällaisista koko perheen seikkailuista pitävän.

Seuraa Facebookissa:

https://www.facebook.com/Reissuperhe

2 comments

  1. Kierrettiin viime kesänä koko kierros. Täytyy todeta, että ei ollut tuokaan, kuten ei moni muukaan kansallispuistojemme lssi, kovin kevyt vedettävä. Sanoisin, että varsinkin yksinretkeilevälle pienikokoiselle naiselle tuossa on jo haastetta. Olisimme varmaan itsekin jääneet tuolle paikalle, mutta siellä oli mies pienen tyttärensä kanssa, joten päätimme jatkaa tuosta vielä eteenpäin ja etsiä toista taukopaikkaa.

  2. Paikka on todella suosittu, kertaakaan emme ole olleet siellä yksin. Mutta aina on kiva piknikpaikka löytynyt. Ensi kesänä meidänkin on tarkoitus kiertää koko kierros (8,8 km). Viime kesän Lapin reissun ja esimerkiksi Pienen karhunkierroksen jälkeen se ei tunnu edes pahalta urakalta. Poikakin on taas vuoden vanhempi..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *