Suomi

Pari kivaa leikkipaikkaa

Pari kivaa leikkipaikkaa

Lapset ovat leikkimisen ammattilaisia. Aina ei leikkiin tarvita mitään erityistä, muutama kivi tai käpy, kasa hiekkaa, sopiva puu kiipeilyyn tai vesilätäkkö. On kuitenkin mukavaa, että on olemassa paikkoja, joissa leikkimistä varten kaikki on valmiina kuin tarjottimella. Tässä on vähän infoa ja kuvia kahdesta leikkipaikasta, joissa olemme käyneet usein ja jotka olemme kivoiksi todenneet. Laitan vielä bonuksena tiedot kolmannesta leikkipaikasta, jossa olemme käväisseet vasta kerran, mutta aiomme mennä uudelleen. Yhteistä kaikille näille paikoille on se, että niissä käynti ei maksa mitään.

Perhepuisto, Salo

Perhepuisto on osa Salon urheilupuistoa, josta löytyykin sitten kaikkea mahdollista skeittipuiston ja golfkentän väliltä. Alue on laaja, noin sata hehtaaria, joten seuraavaksi vähän tietoja, mitä voi näpytellä navigaattoriin, jos lapset haluavat Salon vierailulla hetkeksi leikkimään.

Me jätämme auton yleensä Tallikujan varrella olevalle pienelle parkkipaikalle, siinä on aina ollut tilaa. Vähän kauempana on hevostalli, jossa voi käydä katsomassa hevosia, kunhan ei häiritse ketään. Niin me ainakin olemme tehneet. Toisella puolella urheilupuistoa, Tahkonkadulla, on jäähallien vieressä iso parkkipaikka, jonne varmasti saa auton. Kävelymatkaa sieltäkin on vain pari sataa metriä.

Itse leikkipaikka on iso ja sieltä löytyy sopivia puuhapaikkoja kaikenikäisille lapsille. Alueella on myös vessa.

Lions park/Leijonapuisto, Tammisaari

Jos kaupungin keskellä on uimaranta, sen lähellä hyvä piknikpuisto ja vielä iso lasten leikkipaikka, voiko lapsiperhe enempää toivoa? Ainakin ulkopaikkakuntalaisen silmin alue näyttää idylliltä, kuin koko kaupungin olohuoneelta. Leijonapuisto sijaitsee siis aivan Tammisaaren sydämessä. Paikka on todella viihtyisä ja eloisa, minkä vuoksi mekin siellä niin usein käymme.

Me olemme jättäneet auton puistoa (Ställörsparken) ympäröivien katujen varteen. Alue on suosittu, mutta aina on parkkipaikka autolle kuitenkin löytynyt. Jos kirjoittaa navigaattoriin vaikka Kartanonkatu Tammisaari, niin löytää itsensä varmasti oikeilta kulmilta.

Leikkipaikasta löytyy kaikki se, mitä hyvässä leikkipaikassa kuuluukin olla. Lähellä olevassa puistossa on pari vessaa.

Pelle Hermannin leikkipuisto, Pori

Kävimme Pelle Hermannin leikkipuistossa Yyterin reissun yhteydessä ja mieleen on jäänyt, että leikkipaikka oli todella suuri (kolme hehtaaria) ja monipuolinen, lapset viihtyivät siellä hyvin ja lähellä oli iso puisto. Valitettavasti silloin ei tullut otettua montakaan valokuvaa, mutta kannattaa googlata lisää, jos paikka kiinnostaa. Me menemme sinne varmasti uudestaan, päivitän sitten tännekin uusia kuvia.

Lähellä leikkipuistoa, Kirjurinluodontien varressa, oli kohtalaisen iso parkkipaikka. Itse leikkipaikan osoite on Pelle-Hermanninpolku, Pori.

Jos tykkäsit tästä jutusta, käy Facebookissa tykkäämässä myös sivustamme, niin pääset helposti lukemaan seuraaviakin juttuja & vinkkejä. Voit myös jakaa Facebook-julkaisujamme kavereillesi, jos arvelet heidän tällaisista koko perheen seikkailuista pitävän. Voit seurata meitä myös Blogit.fi-sivustolla.

Jaa Facebookissa:

https://www.facebook.com/Reissuperhe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *