Suomi

Porekylpyjä Ruissalossa

Porekylpyjä Ruissalossa

Joululahjaksi saatu lahjakortti Ruissalon kylpylään oli jo pitkään odottanut sopivaa hetkeä käyttöönottoa varten ja nyt lokakuussa se viimein tuli. Ilma oli tuulinen ja kolea, mutta porealtaassa kylpylän seinien suojissa siitä ei olisi mitään haittaa. Tarkoituksena oli säästä huolimatta tutustua myös vähän Ruissalon kauniisiin, ruskan värjäämiin maisemiin.

Iskä, milloin mennään sinne ruisleipäjuttuun? Tätä kysymystä poika toisteli koko viikon ennen matkaa. Itselleni Ruissalosta ei tule ensimmäiseksi mieleen ruisleipä vaan Ruisrock ja ehkä myös se uskomaton näky, kun kerrostalon kokoinen laiva yhtäkkiä lipuu esiin jostakin esiintymislavan takaa. Toinen mielikuva onkin sitten juuri päinvastaisesta suunnasta: monen monta kertaa olemme laivan kannelta, tai kurjemmalla kelillä hytistä, katselleet Ruissalon huviloita ja lapset ovat miettineet, mikä niistä on kaikkein kaunein.

Ruissalon kansanpuisto

Saavuimme Ruissaloon jo heti puolen päivän jälkeen. Kylpylään voisimme kirjautua sisään vasta kolmelta, mutta ajatuksena olikin ennen sitä jättää auto Ruissalon kansanpuiston parkkipaikalle ja tehdä pieni kävelylenkki rannalla. Paikka on siis sama, jossa Ruisrock aina järjestetään. Nyt ranta oli muutamaa ulkoilijaa lukuun ottamatta aivan autio. Oli yllättävän vaikea miettiä, missä ne lavat viime Ruisrock-käynnillä 2015 sijaitsivatkaan, niin erilaiselta paikka näin normaalisti näyttää.

Autiolla Ruisrock-rannalla oli tilaa juosta. Ruissalo, Turku.
Ruissalo, Turku.
Ruissalo, Turku.

Rantaa pitkin kulkevan kävelytien varrella alkoi pian näkyä niitä etsimiämme huviloitakin. Alla olevaa huvilaa poika oli kuulemma katsonut viimeksi elokuussa laivalta ja sinne hän aikoi isona muuttaa. Kaikkihan on tietysti tässä elämässä mahdollista, mutta… Joka tapauksessa toivoin, että hän kutsuisi meidät vanhemmat joskus vierailulle ja niin hän lupasi myös tehdä.

Ruissalo, Turku.
Ruissalo, Turku.
Ruissalo, Turku.

Kävelytien varrella tuli vastaan yhä kauniimpia huviloita ja maisemia, mutta emme selvästikään olleet pukeutuneet tarpeeksi lämpimästi tällaiseen säähän, joten aika nopeasti päätimme palata takaisin autolle. Kellokin alkoi jo olla sen verran, että voisimme kirjautua sisälle kylpylään.

Ruissalon kylpylä

Olimme toivoneet huoneesta näkymää merelle päin ja sellaisen myös saimme. Kaunis maisema parvekkeelta kruunasi muutenkin viihtyisän huoneen. En ottanut kuvia huoneesta, koska parempia kuvia varmasti löytyy kylpylän sivulta. Käy vaikka katsomassa, millaisia huonevaihtoehtoja on tarjolla ja mihin hintaan. Meillä oli 28 neliön Superior-huone ja sen voin sanoa, että vaikka sohva oli levitetty lapsia varten, tuolla neliömäärällä huone tuntui todella tilavalta. Tällaisella reissulla, jolla aikaa vietetään runsaasti sisällä, on mukavaa, jos huoneessa on tilan tuntua.

Heidi ja Laura olivat laittaneet meille huoneen kuntoon. Kiitokset teille!

Kylpyläosastolla on kolme allasta. Kaksi isompaa on tarkoitettu uimista ja vesijumppaa varten. Niissä vesi oli omasta mielestäni kohtalaisen viileää, mutta lapsia se ei tuntunut haittaavan. Uimalla kyllä pysyi lämpimänä. Kolmas allas oli poreallas, joka olikin sitten sekä mukavan lämmin että iso. Vaikka vastaanotossa pahoiteltiinkin sitä, että kylpyläosastolla voi olla ruuhkaa, käytännössä niin ei kuitenkaan ollut. Porealtaassa sai olla ihan rauhassa, sillä kertaakaan se ei tullut kokonaan täyteen. Jääköön historiankirjoihin myös se, että poika oppi tällä reissulla uimaan muutaman metrin ilman kellukkeita juuri tässä isossa porealtaassa. Sekin kertoo, että tilaa oli tarpeeksi.

Lue myös Unelmien vuokramökki talvella.

Jos 21 tunnin vierailun aikana käy uimassa kolme kertaa, voi kyllä sanoa, että silloin on ottanut kylpylästä kaiken irti. Heti saavuttuamme olimme pari tuntia, iltauinnilla puoli tuntia ja vielä aamulla ennen aamiaista tunnin. Kyllä lyhytkin miniloma piristää kummasti koko perhettä. Suosittelen.

Saaronniemi

Tarkoitus oli seuraavana päivänä käydä vielä vähän retkeilemässä Saaronniemen uimarannan maastoissa, mutta sää jatkui sen verran koleana, että päätimme jättää sen tällä kertaa väliin. Kävin kuitenkin ottamassa rannalta pari valokuvaa. Ensi kesänä tulemme tänne uimaan.

Saaronniemen uimaranta, Ruissalo, Turku.
Saaronniemen uimaranta, Ruissalo, Turku.
Saaronniemen uimaranta, Ruissalo, Turku.
Saaronniemen uimaranta, Ruissalo, Turku.

Ruissalosta löytyy isojen ja kauniiden uimarantojen lisäksi myös kasvitieteellinen puutarha sekä kilometreittäin retkeilypolkuja, joten seuraavaan kertaan jäi vielä paljon nähtävää. Kaikki olivat samaa mieltä siitä, että ensi vuonna tulemme Ruissaloon uudestaan ja kylpylään tietysti myös. Ruissalon kylpylän tuoreimmat tarjoukset löydät täältä.

Lopuksi vielä kiitokset Joulupukille. Lahjakortti kylpylään oli kiva lahja.

Seuraa meitä Blogit.fi-sivustolla tai Facebookissa.

Kiitos, että jaat Facebook-julkaisujamme myös kavereillesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *