Kanariansaaret

Puerto de Mogan, Gran Canaria

Puerto de Mogan, Gran Canaria

Puerto de Mogan sijaitsee Gran Canarian saaren aivan lounaisessa kolkassa, Maspalomasista ja vielä Puerto Ricostakin vähän länteen päin. Ellet ole koskaan käynyt Puerto de Moganissa, niin kannattaa vilkaista ainakin tämän jutun kuvat. Hyvin nopeasti ymmärrät, että kyse on aikamoisesta helmestä.

Puerto de Mogan, Gran Canaria.

Puerto de Moganiin pääsee kätevästi bussilla. Matka Las Palmasista kestää pari tuntia, joten jos teet sieltä päiväretken Puerto de Moganiin, niin kannattaa varata tarpeeksi aikaa. Yleensä olen tullut nopeammalla bussilla Puerto Ricoon ja vaihtanut siellä Puerto de Moganiin menevään bussiin, mutta tarkista tämänhetkiset reitit ja aikataulut Globalbussin sivulta. Lyhyemmät matkat voi tietysti tehdä melko edullisesti myös taksilla.

Booking.com

Lue myös juttu Teneriffa 1/8 – alkusanat.

Juuri ennen saapumista Puerto de Moganiin tiessä on jyrkkä mutka (näkyy alla olevassa kuvassa), johon mahtuu vain yksi isompi auto kerrallaan. Bussikuskeilla on tapana tööttäillä ennen mutkaa ja ilmoittaa, että täältä ollaan tulossa. Jos tulet bussilla Puerto de Moganiin, niin älä siis ihmettele sitä. (Lisäys: Olen saanut palautetta, että nyt Puerto de Moganiin pääsee tunnelin kautta uutta, parempaa tietä pitkin. Se on hyvä!)

Puerto de Mogan, Gran Canaria.

Puerto Ricosta pääsee Puerto de Moganiin myös veneellä (alla olevassa kuvassa). Glass bottom ferry tarkoittaa tosiaan juuri sitä, että veneen lasipohjan läpi pystyy tutkimaan vedenalaista elämää. Ei siellä taida yleensä näkyä mitään, mutta lapsista se on varmasti kiinnostava ohjelmanumero.

Jos olet menossa Puerto de Moganiin ensimmäistä kertaa ja haluat hienon kokemuksen, niin suosittelen venettä. Takaan, että ihastut paikkaan välittömästi. Puerto de Moganin satama on huikean kaunis.

Puerto de Mogan, Gran Canaria.
Puerto de Mogan, Gran Canaria.

Puerto de Mogan ei ole mikään iso paikka, joten muutama tunti riittää keskustan läpikäymiseen. Itse olen käynyt siellä vain päiväretkillä, mutta jos kaipaat rauhallista lomaa todella idyllisissä maisemissa, niin majoituspaikkojakin (Trivago) on tietysti myös tarjolla.

Sanotaan, että Puerto de Moganin yöelämä on melko vaatimatonta, onhan se pieni paikka ja profiloitunut enemmän perhelomakohteeksi. Me olemme käyneet siellä vain päiväretkillä, joten en osaa ottaa siihen kantaa. Ruokapaikkoja kuitenkin löytyy ihan riittävästi, muun muassa sataman edustalta (alla oleva kuva).

Puerto de Mogan, Gran Canaria.
Puerto de Mogan, Gran Canaria.
Puerto de Mogan, Gran Canaria.

Perjantaisin Puerto de Moganin sataman vieressä pidetään markkinat ja silloin väkeä on paljon liikkeellä. Jokainen voi itse miettiä, haluaako olla juuri silloin kaupungissa vai todellakin jossakin muualla. Markkinoiden hintatasosta voin kertoa omakohtaisen opettavaisen tarinan:

Huomasin myyntipöydällä pienen puisen norsun ja koska tiesin henkilön, joka keräsi norsukoristeita, ajattelin, että se voisi olla hyvä tuliainen. Kysyin siis hintaa. Mies sanoi 25 euroa, mutta lisäsi heti perään, että hän voisi tehdä koko norsuperheestä loistavan tarjouksen. En ollut kiinnostunut useammasta norsusta, joten kävimme pitkän ja ihan kiinnostavan keskustelun pikkunorsun lopullisesta hinnasta. Ostin sen lopulta kymmenellä eurolla ja olin tinkimistaitoihini kohtalaisen tyytyväinen, kunnes parinkymmenen metrin kävelyn jälkeen päädyin toiselle myyntipöydälle. Siellä aivan samanlaisia norsuja myytiin 8 euroa kappale. Itseäni asia ei harmittanut, sillä tykkään tinkimisestä ja omassa mielessäni tuo pitkä ostoprosessi toi norsulleni hyvinkin pari euroa lisää arvoa. Sitä jäin kuitenkin miettimään, että näytinkö tosiaan niin hölmöltä turistilta, että mies uskoi minun maksavan 25 euroa? Mutta kannattaa siis olla tarkkana.

Puerto de Mogan, Gran Canaria.
Puerto de Mogan, Gran Canaria.

Myyntikojuja on myös aallonmurtajalla, joka suojaa satamaa. Kun jatkat kävelyä melkein aallonmurtajan päähän asti, näet keltaisen sukellusveneen. Kyllä, täällä voit tehdä retken vedenalaiseen maailmaan. Parhaillaan se ei ilmeisesti koronan takia ole mahdollista, mutta alla on muutama kuva, niin näet, mistä on kyse. Olen käynyt tuolla retkellä kaksi kertaa ja täytyy sanoa, että onhan se kiinnostava kokemus.

Sukellusvene laskeutuu noin 20 metrin syvyyteen ja käy myös pohjassa olevan hylyn luona. Kaloja näkyy todella paljon, jälkimmäisellä reissulla näin jopa rauskun ”lentävän” pohjan tuntumassa. Äänitehosteina on molemmilla kerroilla ollut hälytysääniä jne., mutta niitä ei kannata säikähtää, ne ovat osa showta. Sukellusveneessä näytti olevan ihan asiallisen näköinen kolmen hengen miehistö, joten homma vaikutti hyvin järjestetyltä ja turvalliselta.

Puerto de Mogan, Gran Canaria.
Puerto de Mogan, Gran Canaria.
Puerto de Mogan, Gran Canaria.
Puerto de Mogan, Gran Canaria.
Vähän hämärä kuva, mutta siellä taustalla pitäisi häämöttää uponneen veneen hylky. Puerto de Mogan, Gran Canaria.
Puerto de Mogan, Gran Canaria.

Puerto de Moganin ranta on kohtalaisen pieni ja suojaisa. Usein myös hyvin suosittu.

Puerto de Mogan, Gran Canaria.

Uimarannan jälkeen kävimme syömässä tässä eläinaiheisessa grilliravintolassa. Lapsille oli tarjolla piirustustarvikkeita ja muuta askartelua.

Puerto de Mogan, Gran Canaria.

Itselleni matkan suunnittelu on tärkeä osa reissaamista. Varaan usein hotellin jo ainakin puoli vuotta ennen matkaa. Lennot ostan myöhemmin. Kannattaa valita sellainen hotelli, jossa on ilmainen peruutus. Booking.comin hotellihakuun pääset tästä linkistä. Käy katsomassa ja suunnittele oma unelmamatkasi!

Puerto de Mogan, Gran Canaria.

Lue myös Gran Canaria -juttusarjan muut osat:

Las Palmas, Gran Canaria.

Maspalomas, Gran Canaria.

Puerto Rico, Gran Canaria.

Jos sinua kiinnostaa Etelä-Suomen luontopolut ja retkeilyreitit, niin käy lukemassa vinkkimme:

Minne mennä? Where to go in Finland?

Jos Ukrainan tämän hetken tilanne kiinnostaa sinua, niin lue tämä 3-osainen artikkeli reissustamme Ukrainaan.

Terveiset Ukrainasta 1/3.

4 comments

  1. Kerran olen käynyt Puerto de Moganissa ja oikein mukavat muistikuvat on jäänyt paikasta. Tuollaisesta sukellusveneretkestä olen kerran vain kerran aiemmin, niitä ei taideta kovin monissa paikoissa järjestää. Mutta todella kiinnostavalta kuulostaa, ilman muuta tulisi koitettua sellaista!

    1. Muutaman kerran olen käynyt ja varmasti tulee joskus vielä käytyä. Kaunis paikka. Tuo sukellusvene oli kyllä kiinnostava kokemus, suosittelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *