Kanariansaaret

Puerto Rico, Gran Canaria

Puerto Rico, Gran Canaria

Tässä neljännessä ja toistaiseksi viimeisessä Gran Canariaa käsittelevässä jutussa käymme Puerto Ricossa. Toivottavasti tykkäät katsella aurinkoisia maisemia, sillä löysin arkistosta lisää kuvia myös Las Palmasista ja Maspalomasista. Laitan niitäkin tuonne jutun loppuun. Kerrotaan vielä sekin, että parin viikon sisällä aloitan juttusarjan Teneriffasta, joten jos se kiinnostaa, niin paina sivuston osoite (reissuperhe.fi) muistiin tai seuraa meitä Facebookissa/Blogit.fi-sivustolla, niin pääset helposti mukaan siihenkin seikkailuun.

Teneriffa-sarjan ensimmäiseen osaan pääset tästä.

Playa de Amadores, Gran Canaria.

Yllä olevassa kuvassa on Playa de Amadores, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Puerto Ricon keskustasta. Alla olevassa kuvassa on Playa de Puerto Rico, joka nimensä mukaisesti sijaitsee ihan Puerto Ricon sydämessä. Kumpi rannoista on parempi?

Lue myös: Joulupukin juttusilla.

Meillä on ollut todella mukavia kokemuksia Playa de Puerto Ricossa. Ranta on suojaisa ja aurinko on paistanut aina, kun olemme käyneet siellä. Toisaalta, samaa voi sanoa Playa de Amadoreksesta ja bonuksena siellä on vielä kaunis, valkoinen hiekka. Onneksi voittajaa ei tarvitse valita vaan voi tasapuolisesti nauttia molempien rantojen parhaista puolista.

Playa de Amadoreksesta meillä on yksi vähän huonompikin muisto, mutta kerron siitä myöhemmin.

Playa de Puerto Rico, Gran Canaria.

Täytyy tunnustaa, että ennen kuin olin itse käynyt Puerto Ricossa, suhtauduin vähän penseästi näihin kuviin, joissa uimarannan ympärillä kaikki rinteet on rakennettu täyteen hotelleja. Jotenkin ajattelin, että tuo ei kyllä näytä yhtään viihtyisältä paikalta. Kunnes sitten ensimmäisen kerran vierailin Puerto Ricossa…

Playa de Puerto Rico, Gran Canaria.

Jos olet joskus majoittunut Puerto Ricossa, niin tiedätkin tämän: aurinko tuntuu paistavan aina, rannat ovat täydellisiä myös lapsiperheelle, ne ovat suojaisia ja ne ovat lähellä. Itse asiassa kaikki, kaupoista ruokapaikkoihin, on aivan käden ulottuvilla ja voit keskittyä olennaiseen eli nauttimaan olostasi.

Monet näyttävät viihtyvän omalla parvekkeellaan ja mikä on viihtyessä, kun rinnehotelleissa kaikki parvekkeet kylpevät auringonpaisteessa. Ravintoloita löytyy varmasti jokaiseen makuun ja ellei illalla enää huvita kiivetä takaisin rinnehotellille, niin taksikyyti maksaa pari kolikkoa.

Asia taisi tulla selväksi. Leppoisaan lomailuun Puerto Rico on täydellinen paikka. Ja jos haluat reissata enemmän ympäri saarta, bussit kuljettavat sinut kätevästi minne tahansa. Esimerkiksi bussi 91 vie sinut nopeasti ja edullisesti vaikka Las Palmasiin.

Playa de Amadores, Gran Canaria.

Jotkut kritisoivat näitä rinteisiin rakennettuja betonikomplekseja, mutta asian voi nähdä niinkin, että esimerkiksi alla olevassa kuvassa hotelli on aika onnistuneesti maisemoitu kallion suojiin. Samalla jokaiselta parvekkeelta on upea näkymä Playa de Amadorekselle ja koko Atlantin valtamerelle.

Puerto Rico, Gran Canaria.
Playa de Amadores, Gran Canaria.

Playa de Amadorekseen meillä tosiaan liittyy yksi huonokin muistikuva. Tyttö meni veteen kahlaamaan ja alkoi yhtäkkiä itkeä, että jokin puri häntä polvitaipeeseen. Kipu oli selvästi kova ja vertakin tuli vähän. Juoksin läheiseen myyntikojuun kysymään, oliko rannalla ensiapupistettä. Myyjä ei heti ymmärtänyt tilannetta vaan oli jo soittamassa ambulanssia paikalle, mutta lopulta yhteinen kieli löytyi ja hän kertoi, että rannan keskiosassa oli ensiapupiste.

Siellä selvisi, että meduusa, tai luultavasti veden pinnalla ollut kuolleen meduusan osa, oli osunut tytön jalkaan. Saimme asiallisen ensiavun ja vuorokaudessa kipu oli ohi. Mutta mieleen jäi se, että aina voi sattua jotakin yllättää juuri silloin, kun sitäkin vähiten odottaa. Sen jälkeen katselimme uimaan mennessä vähän tarkemmin ympärillemme.

Puerto Ricon satama, Gran Canaria.

Puerto Ricon satamasta pääsee monenlaisille veneretkille, esimerkiksi valaita tai delfiineitä bongaamaan, ja kuten Puerto de Mogan, Gran Canaria -jutussa kerroin, kannattaa joskus kokeilla venekyytiä Puerto de Moganiin. Vene kulkee rannan tuntumassa, ei siis keinu kovin paljon, ja saapuminen kauniiseen Puerto de Moganin satamaan on kokemisen arvoinen elämys.

Puerto Rico, Gran Canaria.
Puerto Rico, Gran Canaria.

Näistä satamakuvista voikin luontevasti siirtyä ulapalle. Puerto Ricosta siis tehdään monenlaisia veneretkiä ja viime reissulla mekin päädyimme parin käänteen jälkeen delfiiniretkelle. Jutusta Täydellinen suunnitelman vaihto voit lukea, miksi otin kuvia satamasta juuri tuolta parvekkeelta ja miten ylipäänsä saimme ajatuksen delfiiniretkestä.

Delfiiniretki, Puerto Rico, Gran Canaria.

Itse delfiiniretki oli hieno kokemus. Ajoimme pitkään suoraan kohti ulappaa. Jossain vaiheessa kysyin kapteenilta, että löytääkö hän delfiinit joka kerta. Hän vain hymyili ja nyökkäsi ja kehotti menemään ylätasanteelle, sillä sieltä olisi parempi näkymä.

Delfiiniretki, Puerto Rico, Gran Canaria.

Kauempana rannasta aallot olivat jo kohtalaisen suuria ja kiikkerä vene keikkui aika lailla, mutta noudatin tietysti kapteenin neuvoa ja kiipesin tikkaita ylätasanteelle. Delfiinit olivat upeita. Todellakin nyt ymmärrän, miksi delfiinit eivät kuulu uima-altaaseen. Niin kovaa vauhtia, niin villeinä ja vapaina ne uivat. Niiden paikka on selvästi keskellä avointa merta.

Retken miinuspuolelle voi kirjata sen, että keinunta veneen ylätasanteella oli tasapainoaistilleni ihan liian hurjaa. Veneessä oli onneksi vessa, joten ei tarvinnut ihan laidan yli yökätä. Mutta pienestä pahoinvoinnista huolimatta retken saldo jäi kyllä reilusti plussalle. Suosittelen kokeilemaan, mutta jos epäilet, että pahoinvointi voi yllättää, niin kannattaa pysytellä veneen alaosassa. Siellä keinunta tuntui kuitenkin huomattavasti vähemmän.

Laitan tähän loppuun vielä muutaman arkistosta löytyneen kuvan. Suurin osa on Las Palmasista ja pari Maspalomasista. Jos jossakin kuvassa on väärä paikkatieto, niin korjaa ihmeessä!

Gran Canaria.
Maspalomas, Gran Canaria.
Maspalomas, Gran Canaria.
Maspalomas, Gran Canaria.
Maspalomas, Gran Canaria.
Las Palmas, Gran Canaria.
Parque Doramas, Las Palmas, Gran Canaria.
Parque Doramas, Las Palmas, Gran Canaria.
Parque Doramas, Las Palmas, Gran Canaria.
Parque Doramas, Las Palmas, Gran Canaria.
Playa de las Canteras, Las Palmas, Gran Canaria.

Laskuveden aikaan Playa de las Canterasin kivikkoisessa keskiosassa on hyvä hetki käydä bongaamassa esimerkiksi rapuja. Las Palmas, Gran Canaria.
Edellisen Gran Canarian matkamme viimeisen päivän viimeinen kuva. Näkemiin Playa de Canteras, Las Palmas, Gran Canaria!

Kiitos seurasta! Tätä juttusarjaa kirjoittaessa ja kuvia katsellessa tuli itsellekin aikamoinen matkakuume Gran Canarialle. Jonakin päivänä sinne varmasti taas matkaammekin. Alla olevasta linkistä voit halutessasi käydä kurkkaamassa tämän hetken parhaat hotellitarjoukset.

Kanariansaarten parhaat hotellit, säästä jopa 45%. Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Maailman suurin hotellihaku, trivago. Löydä sinulle sopivin hotelli yli 900.000 hotellin joukosta.

Playa de las Canteras, Las Palmas, Gran Canaria.

Lue myös juttusarjan aiemmat osat:

Las Palmas, Gran Canaria.

Maspalomas, Gran Canaria.

Puerto de Mogan, Gran Canaria.

Jos sinua kiinnostaa Etelä-Suomen luontopolut ja retkeilyreitit, niin käy lukemassa vinkkimme:

Minne mennä? Where to go in Finland?

Jos Ukrainan tämän hetken tilanne kiinnostaa sinua, niin lue tämä 3-osainen artikkeli reissustamme Ukrainaan.

Terveiset Ukrainasta 1/3.

2 comments

  1. Puerto Ricosta tosiaan tulee mieleen erittäin suojaisat, kaikille sopivat, rannat. Samoin mainitsemasi auringonpaiste, pilvisiä päiviä taitaa olla huomattavan harvoin. Edellä mainittujen lisäksi itselleni on jäänyt mieleen myös lukuisat portaat, joita siellä on.

    Huh, enpä tiennyt, että tuollakin voi törmätä meduusoihin. Varsin pelottavalta kuulostava kokemus.

  2. Gran Canarialla olen yleensä asustellut Las Palmasissa, mutta yhdellä reissulla hotelli oli Puerto Ricossa. Silloin ymmärsin, että paikkahan on täydellinen leppoisaan lomailuun. Korkeuserot jäivät mieleen, mutta hyvä systeemi oli se, että rannalle tai syömään oli alamäkeä hyvä kävellä ja taksilla pääsi edullisesti takaisin hotellille.

    Joo, tuo meduusa-juttu oli aika yllättävä kokemus, kun ei heti ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut. Sen ymmärsin, että tästä ei ihan laastarilla selvitä, joten lähdin etsimään ensiapua ja sellainen onneksi löytyikin. Muistikuva tapauksesta tytöllekin jäi, mutta ei onneksi mitään pelkoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *