KOKO PERHE REISSAA
Suomi

Teijo – Nenustannokka

Teijo – Nenustannokka

Pääsimme lähtemään tälle retkelle vähän myöhässä, vasta reilusti viiden jälkeen. Takapenkkiläiset olivat varmoja, että aurinko laskisi jo ennen kuin ehtisimme edes perille ja joutuisimme harhailemaan koko yön pimeässä metsässä karhut ja sudet kintereillämme. Pimeys tulee syksyllä joka ilta aikaisemmin ja joskus se voi jopa yllättää. Valitsimmekin tällä kertaa helpon kohteen, jotta ehtisimme varmasti kiertää reitin valoisana aikana. Taas kerran auton nokka kääntyi kohti Teijon kansallispuistoa, Nenustannokan näköalapaikalle.

Sauruntie 647, 25570 Salo

Nenustan kierros on 3,6 kilometriä pitkä kahdeksikon muotoinen rengasreitti. Olemme kiertäneet lenkin pari kertaa aiemmin kokonaan, mutta nyt oli tarkoitus fuskata vähän ja mennä suorinta reittiä näköalapaikalle. Halusimme nähdä kallion laelta auringonlaskun!

Teijon kansallispuisto. Nenustan kierros.
Teijon kansallispuisto. Nenustan kierros.

Kun saavuimme nuotiopaikalle, lapset muistelivat, että viimeksi täällä käydessä tulta ei saanut tehdä. Muistan itsekin, että silloin oli kuuma keskikesän päivä, taisi olla viime vuonna, ja metsäpalovaroitus oli voimassa. Voimmeko grillata nyt?

Katso täältä kuukauden luontokuva: Kettu nukkuu.

Tarkoitus oli ollut mennä suoraan näköalapaikalle, mutta aurinko oli vielä korkealla ja meillä oli nakkeja mukana, joten miksi ei? Vajasta löytyi puita ja tulitikkujakin. Muutaman minuutin päästä meillä oli jo tuli.

Teijon kansallispuisto. Nenustan kierros. Nuotiopaikka.
Teijon kansallispuisto. Nenustan kierros.

Nuotiopaikalta jatkoimme kahdeksikon pienempää lenkkiä myötäpäivään. Tuntui, että polkua käveltiin hämärässä metsässä melkoinen ikuisuus ennen kuin reitti lopulta kääntyi jyrkästi takaisin päin ja kohti kalliota. Ylhäällä kallion päällä aurinko paistoi vielä.

Teijon kansallispuisto. Nenustanokka.
Teijon kansallispuisto. Nenustannokka.

Nenustan nuotiopaikka on hyvä vaihtoehto, jos haluaa päästä helposti ja nopeasti metsän keskelle grillaamaan vähän makkaraa. Parkkipaikalta nuotiopaikalle ja takaisin on alle kahden kilometrin kävelymatka helppoa tietä pitkin. Pienemmät lapset kulkevat vaikka rattaissa. Vessakin löytyy nuotiopaikan läheltä.

Me emme tällä kertaa kiertäneet koko reittiä, mutta jos niin teet, pääset tutustumaan myös suomaastoon, jossa kuljetaan pitkospuita pitkin. Suoran reitin varrella on pelkkää mäntymetsää, mutta kaunista sekin on.

Kalliolle kiipeäminen on jo vähän haastavampaa, mutta ei kuitenkaan vaikeaa. Näkymä Nenustannokan näköalapaikalta Hamarinjärvelle päin on ihan komea. Me lähdimme hakemaan auringonlaskua ja sen myös saimme.

Teijon kansallispuisto. Nenustannokka.

Seuraa meitä Blogit.fi-sivustolla tai Facebookissa.

Kiitos, jos jaat Facebook-julkaisujamme myös kavereillesi!

Juttusarjan Suomen ympäri 12 päivässä seuraava osa julkaistaan perjantaina. Tulossa yhteensä 12 osaa, matkan varrella mm. Saaren kansanpuisto, Olavinlinna, Ukko-Koli, Pieni karhunkierros, Saana, Mallan luonnonpuisto, Joulupukki ja paljon muuta. Lue sarjan alkusanat täältä.

Alempana on vielä muutama esimerkki tuotteista, joita voit löytää Ostoskeskuksestamme ja kumppaneidemme sivuilla on tietysti paljon lisää. Toivon, että käyt joku päivä kurkkaamassa myös siellä, niin pystymme jatkamaan näiden juttujen julkaisua. Kiitos!

Olisiko tässä uusi matto keittiöön?

Vallila & Jalostaja.

Tässä sadetakki, joka saa sinut odottamaan seuraavaa sadepäivää!

Vallila.

Erilainen termospullo. Ivana Helsinki.

Natural Goods Company.

Muumituotteita.

Martinex.

Tästä Ostoskeskukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *