Kanariansaaret

Teneriffa 1/8 – alkusanat

Teneriffa 1/8 – alkusanat

Ennen tätä reissua olin käynyt Teneriffalla kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla lähtiessä tuntui siltä, että tänne haluan tulla takaisin. Varmasti monelle Teneriffan kävijälle tuttu tunne. Aiemmin olin ollut vain Puerto de la Cruzissa, mutta nyt majoittuisimme sekä pohjoisessa että etelässä. 12 päivää, Puerto de la Cruz ja Los Cristianos. Siinä tämän matkan faktat lyhyesti.

Los Cristianos, Teneriffa.

Tässä ensimmäisessä jutussa kerron vähän siitä, mitä tämä juttusarja tulee pitämään sisällään.

Lue myös juttu Puerto de Mogan, Gran Canaria.

Teneriffalla on huikeiden rantojen lisäksi lukematon määrä upeita paikkoja, joissa on helppo vierailla lastenkin kanssa. Teneriffa on myös kiinnostava luontokohde, mikä usein unohtuu. Yhden lyhyen reissun aikana ei tietenkään pysty kiertämään koko saarta eikä kannata yrittääkään, mutta muutamassa kohteessa ehtii varmasti käydä. Me emme edes vuokranneet autoa, joten ilmankin siis pärjää.

Playa Maria Jimenez, Puerto de la Cruz, Teneriffa.

Teneriffa jakautuu kahteen osaan: sateisempaan ja vehreämpään pohjoiseen sekä aurinkoisempaan ja kuivempaan etelään. Niiden välissä seisoo maailman kolmanneksi suurin tulivuori Teide.

Booking.com

Aloitamme matkamme Puerto de la Cruzista, jossa teemme retkiä mm. Loro Parqueen ja kasvitieteelliseen puutarhaan. Yhden pidemmän päiväretken teemme busseilla ja takseilla San Cristobal de La Lagunaan, Parque Rural de Anagaan ja Playa de Las Teresitasiin. Hieno seikkailu, josta siis myöhemmin lisää.

San Cristobal de La Laguna, Teneriffa.
Parque Rural de Anaga, Teneriffa.
Playa de Las Teresitas, Teneriffa.

Matkan puolessavälissä siirrymme taksilla saaren eteläosaan Los Cristianosiin. Miksi taksilla eikä bussilla? Koska haluamme tehdä tämän siirtymän saaren länsiosan kautta ja matkan varrella pysähtyä muutamaksi tunniksi Mascan uskomattomaan kylään.

Masca, Teneriffa.

Saaren etelä- ja pohjoisosien erilaisuus korostuu, kun muutto tapahtuu keskellä matkaa. Alun pienen ihmettelyn jälkeen keskitymme Los Cristianosissa leppoisaan oleiluun, uimiseen ja herkullisiin tapas-annoksiin.

Retkiäkin teemme tietysti, muun muassa kaupungin viereiselle kukkulalle. Pakko tunnustaa, että Puerto de la Cruzin tihkusateen jälkeen aurinkokin on kävelyretkillä ihan mukava seuralainen.

Los Cristianosista käsin matkamme huipentuu Teiden valloitukseen. Tämä 3718 (meren pohjasta noin 7000) metriä korkea tulivuori hallitsee maisemaa saaren lähes jokaisessa kolkassa. Köysiradalla pääsee melkein huipulle asti, 3555 metrin korkeuteen.

Jos haluaa kiivetä jalan viimeiset sadat metrit siitä eteenpäin, täytyy olla etukäteen hankittu kirjallinen lupa, joka on voimassa vain tiettynä päivänä ja kellonaikana. Meillä tuo lupa on, mutta ovatko olosuhteet juuri tuolloin otolliset huipulle nousuun? Se selviää aikanaan.

Teide, Teneriffa.

Sinulle, joka käyt Teneriffalla joka vuosi tai jopa asut siellä osan vuodesta, tämä juttusarja ei ehkä pysty antamaan mitään uutta tietoa, mutta toivon kuitenkin, että viihdyt tämän 12 päivän retkemme kyydissä. Kivoja kuvia sinulle jo tutuista paikoista on varmasti tiedossa.

Sinulle, joka et ole käynyt Teneriffalla tai ylipäätään Kanariansaarilla, koska koko paikka edustaa sinulle massaturismia ja on täynnä ”turistirysiä”, tämän juttusarjan lukeminen saattaisi jopa avata vähän silmiä. Ehkä hankit lisää tietoa muualtakin ja toteat, että kuuden lentotunnin päässä Suomesta sijaitsee kiinnostava saariryhmä, jolla on oma historiansa sekä kulttuurinsa ja josta löytyy esimerkiksi loputon määrä uskomattomia luontokohteita.

Sinulle, joka et ole vielä käynyt Teneriffalla tai olet vain piipahtanut rantalomalla, mutta haluaisit tutustua saareen paremmin, tämä juttusarja varmasti antaa uusia ideoita siitä, mitä tavallinen matkailija tai vaikka lapsiperhe voi pienelläkin budjetilla Teneriffalla tehdä.

Masca, Teneriffa.

Seuraa meitä Facebookissa tai Blogit.fi-sivustolla, niin pääset helposti lukemaan juttusarjan seuraavia osia. Jos tykkäät jutuistamme, jaa Facebook-julkaisujamme myös kavereillesi. Kiitos!

Tästä pääset juttusarjan seuraavaan osaan: Teneriffa 2/8 – Puerto de la Cruz. Tervetuloa mukaan!

Puerto de la Cruz, Teneriffa.
Booking.com

Itselleni matkan suunnittelu on tärkeä osa reissaamista. Varaan usein hotellin jo ainakin puoli vuotta ennen matkaa. Lennot ostan myöhemmin. Kannattaa valita sellainen hotelli, jossa on ilmainen peruutus.

6 comments

 1. Teide on paikka, jossa joskus olisi mukavaa päästä käymään. Minkä hintainen se lupa muuten on ja onko se käytännössä haastavaa saada? Toki mukavan vehreältä näytti myös useammassa kuvassa. Mielenkiintoinen ero muuten matkojen varaamiseen, itsellä se on aina päinvastoin ja lennot varataan aina ensin.

  1. Teide oli kyllä vaikuttava paikka. Se lupa ei maksa mitään. Haluavat ilmeisesti vain kontrolloida, miten paljon porukkaa siellä ihan ylhäällä käy. Se lupahakemus löytyy helposti googlaamalla, koska sen itsekin silloin löysin. Ongelma on se, että luvassa on tarkka päivämäärä ja vain parin tunnin aikaikkuna käydä huipulla.

   Kiinnostavaa kuulla, miten muut toimivat matkoja varatessa. Yleensä tosiaan varaan hotelleja ensin ja aika usein myös sitten perun niitä, kun suunnitelma ei onnistukaan. Lennot ostan pari kuukautta ennen reissua ja joskus joutuu sitten säätämään hotellien kanssa, kun edulliset lentopäivät eivät osu yksiin hotellivarausten kanssa. Kerran ostin edullisia lentoja Ukrainaan (20-30 €/henkilö) jo vuotta aikaisemmin, mutta muutama niistä jäi kyllä käyttämättä. Vaikea suunnitella niin paljon etukäteen.

 2. Kiva juttusarja! Olin aiemmin käynyt pari kertaa Las Americasissa. Tällä kertaa kävimme Puerto De La Cruzissa, ja yllätyin positiivisesti. Loro Park ja Kasvitieteellinen puutarha kierrettiin. Paljon jäi näkemättä. Ensi kerralla sitten

  1. Kiitos! Puerto de la Cruzissa on kyllä joku ihmeellinen taika. Tällä reissulla aurinko ei tosiaan paljon paistanut ja monta kertaa teimme pieniä kävelyretkiä tihkusateessa, mutta jotenkin se sadekaan ei haitannut. Juuri niin, paljon jää aina näkemättä, mutta ensi kerralla sitten!

 3. Kiva päästä lukemaan näitä juttuja. Lähden tänään Teneriffalle, Los Gigantesiin reiluksi viikoksi. Aiempi kokemus yli 10 vuotta sitten Puerto de la Cruzista, joka juurikin yllätti minut positiivisesti. Sitä ennen olin hyvin ennakkoluuloinen Kanarian saaria kohtaan.
  Minäkin varaan lennot aina ennen majoituksia yleensä. Niitä kun ei voi siirrellä mielensä mukaan, ja nykyään ne ehkä saa myös edullisemmin kun varaa ajoissa.

  1. Kiitos viestistä! Teneriffa on uskomattoman hieno saari. Kiva jos näistä jutuista on ollut apua matkan suunnittelussa. Mukava matkaa sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *