Kanariansaaret

Teneriffa 3/8 – Loro Parque & Jardín Botánico

Teneriffa 3/8 – Loro Parque & Jardín Botánico

Loro Parque ja Jardín Botánico, siinä tämän Teneriffa-juttusarjan kolmannen osan käyntikohteet. Molemmat sijaitsevat Puerto de la Cruzissa. Jos olet menossa Teneriffalle etkä ole näissä paikoissa vielä vieraillut, suosittelen painamaan nimet mieleesi. Kun katsot alla olevat kuvat ja luet tekstinpätkät, ymmärrät varmasti, miksi niin kannattaa tehdä.

Lue tästä juttusarjan edellinen osa Teneriffa 2/8 – Puerto de la Cruz.

Planet Penguin, Loro Parque, Teneriffa.

Teneriffa jakautuu kahteen osaan: sateisempaan ja vehreämpään pohjoiseen sekä aurinkoisempaan ja karumpaan etelään. Niiden välissä seisoo maailman kolmanneksi suurin tulivuori Teide. Tämä juttusarja kertoo 12 päivän matkastamme, jonka aikana asumme vajaan viikon sekä pohjoisessa Puerto de la Cruzissa että etelässä Los Cristianosissa.

Club Tarahal, Puerto de la Cruz, Teneriffa.

Tarkista tästä majapaikkamme Club Tarahalin tämän hetken hintataso (Trivago).

Puerto de la Cruz, Teneriffa.

Loro Parque

Tästä linkistä voit katsoa Loro Parquen tarkan sijainnin (Google Maps).

Loro Parque eli Papukaijapuisto on paikka, jota lapset varmasti kaikkein eniten odottivat tältä matkalta. Vaikka se tässä juttusarjassa on vasta kolmannessa osassa, todellisuudessa teimme tämän retken heti ensimmäisenä aamuna Puerto de la Cruzissa. ”Suoraan asiaan” on usein paras vaihtoehto ja matka lähtikin reippaasti liikkeelle, kun hoidimme tämän odotetun kohteen heti alta pois.

Olin lukenut jostakin, että keskustasta lähtisi ilmainen juna Loro Parqueen. Kävelimme siis majapaikastamme Club Tarahalista vajaan kahden kilometrin matkan Plaza de los Reyes Catolicos -aukiolle. Tästä linkistä näet paikan tarkan sijainnin (Google Maps).

Näimme jo kaukaa, että juna oli juuri lähdössä ja myöhästyisimme siitä. Junia kulkee 20 minuutin välein, joten ongelma ei ollut suuri. Kaiken lisäksi seuraava juna saapuikin jo parin minuutin kuluttua ja pian olimme matkalla halki kaupungin kohti Papukaijapuistoa.

Puerto de la Cruz, Teneriffa.
Loro Parque, Teneriffa.
Loro Parque, Teneriffa.
Loro Parque, Teneriffa.

Loro Parque on siis eläintarha, jossa on yli 300 eri papukaijalajia, mutta on siellä paljon muutakin: mm. leijonia, gorilloja, delfiinejä ja miekkavalaita. Meidän tärkein kohteemme oli Planet Penguin, jossa asustaa yli 250 pingviiniä.

Kun poika oli ihan pieni, hän katsoi usein pingviinivideoita ja nyt hän vihdoin näki pingviinejä ihan livenä. Pingvinaario oli valtava ja pingviinien touhuja pystyi seuraamaan myös silloin, kun ne sukelsivat. Ei paikka mikään Etelämanner ole, mutta koska niin kauas matkustaminen ei ole suunnitelmissamme, ainakin meidät Planet Penguin vei tarpeeksi lähelle pingviinien elämää.

Planet Penguin vaikutti riittävän isolta, siistiltä ja muutenkin hyvin hoidetulta paikalta, jossa linnut näyttivät rauhallisilta ja tyytyväisen oloisilta. Paikasta jäi hyvä mieli koko perheelle.

Planet Penguin, Loro Parque, Teneriffa.
Planet penguin, Loro Parque, Teneriffa.

Loro Parquen alue on laaja ja siellä riittää katsottavaa varmasti koko päiväksi. Alueelta löytyy tietysti myös ruokapaikkoja sekä leikkipaikka Kinderlandia, jossa poika ainakin tuntui viihtyvän.

Alla on vielä muutama kuva Loro Parquen asukkaista.

Loro Parque, Teneriffa.
Loro Parque, Teneriffa.
Loro Parque, Teneriffa.
Loro Parque, Teneriffa.

Tästä linkistä pääset lukemaan delfiiniretkestämme Puerto Ricossa.

Loro Parque, Teneriffa.
Loro Parque, Teneriffa.
Haitunneli, Loro Parque, Teneriffa.
Loro Parque, Teneriffa.

Onnistuneen Loro Parque -päivän jälkeen tarkoituksena oli kävellä takaisin majapaikkaan, mutta lopulta matka tuntui kuitenkin liian pitkältä, joten otimme taksin. Siitä alkoi myös projektimme sopivan taksikuskin löytämiseksi. Aioimme nimittäin matkan puolivälissä matkustaa taksilla saaren eteläosaan Los Cristianosiin ja pysähtyä matkan varrella myös Mascan vuoristokylässä.

Tärkeimpänä valintakriteerinä kuskin valinnassa oli se, että hänen piti olla mukava, sillä matkustaisimme yhdessä useamman tunnin. Muita tekijöitä olivat riittävän tilava ja uusi auto sekä hinta, joka saisi olla korkeintaan 100 euroa.

Yritin vaihtaa pari sanaa alkeellisella espanjallani tämän ensimmäisen kuskiehdokkaan kanssa, mutta hän vain murahteli jotakin vastaukseksi. Hän ei ainakaan tulisi olemaan meidän kuskimme muuttopäivänä.

Puerto de la Cruz, Teneriffa.

Jardín Botánico

Tästä linkistä voit katsoa Jardín Botánicon tarkan sijainnin (Google Maps).

Toinen kiinnostava käyntikohde Puerto de la Cruzissa on Jardín Botánico eli Kasvitieteellinen puutarha. Loro Parquessa olin käynyt aiemminkin, mutta Jardín Botánico oli uusi tuttavuus myös minulle.

Puutarha sijaitsee melko lähellä majapaikkaamme Club Tarahalia, joten olimme säästelleet sitä todella huonon sadepäivän varalle. On mukavampi kastua lähellä kotia kuin jossakin matkojen päässä. Yksi aikamoinen sadepäivä osuikin tälle Puerto de la Cruzin vierailulle ja teimme tämän retken juuri silloin. Puutarhassa emme kastuneet, mutta kadun toisella puolella olevassa kauppakeskuksessa vierähtikin sitten suunniteltua pidempi aika, kun jouduimme odottamaan sateen laantumista.

Jardín Botánico, Teneriffa.

Jos Puerto de la Cruzia on tapana kutsua vehreäksi paikaksi, niin kasvitieteellisessä puutarhassa ollaan sitten jo ihan viidakossa. Kyseessä on siis puutarha, joka on perustettu 200 vuotta sitten. Siltä ajalta on edelleen elossa ainakin yksi viikunapuu. Kuvat kertokoot lisää.

Nyt on maasta löytynyt jotakin todella kiinnostavaa, luultavasti muurahainen. Jardín Botánico, Teneriffa.
Jardín Botánico, Teneriffa.
Jardín Botánico, Teneriffa.
Jardín Botánico, Teneriffa.
Jardín Botánico, Teneriffa.
Jardín Botánico, Teneriffa.
Jardín Botánico, Teneriffa.

Kasvitieteellinen puutarha ei ole valtavan laaja alue, joten sinne voi tehdä ihan pikaisenkin retken. Pääsymaksu näyttäisi olevan parhaillaan kolme euroa, joten hintakaan ei päätä huimaa. Retken jälkeen ei illalla tarvinnut pitkään miettiä, mikä oli ollut päivän kohokohta. Huikea paikka!

Jardín Botánico, Teneriffa.

Laitan tähän vielä linkin Wikipediaan, jos haluat lukaista pari sanaa Teneriffan saaren syntyhistoriasta tai sen alkuperäisistä asukkaista guancheista.

Kiitos seurastasi, toivottavasti viihdyit! Juttusarjan seuraavassa osassa teemme seikkailuretken busseilla ja takseilla San Cristóbal de La Lagunaan, Parque Rural de Anagaan ja Playa de Las Teresitasiin.

Jatka tästä lukemista seuraavaan osaan Teneriffa 4/8 – San Cristóbal de La Laguna.

Trivago vertailee hintoja lukuisilta varaus- ja hotellisivustoilta. Alla olevasta linkistä näet tämän hetken parhaimmat hotellitarjoukset Teneriffalla. Käy katsomassa ja suunnittele oma unelmamatkasi!

Kanariansaarten parhaat hotellit, säästä jopa 45%. Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Maailman suurin hotellihaku, trivago. Löydä sinulle sopivin hotelli yli 900.000 hotellin joukosta.
Puerto de la Cruz, Teneriffa.

2 comments

  1. Tuo kasvitieteellinen puutarha olisi ehdottomasti käyntilistallani Puerto de la Cruzissa. Ehkäpä upeimmat kasvitieteelliset puutarhat, jossa olemme käyneet, ovat Kapkaupungin Kirstenbosch ja Rio de Janeiron Jardim Botanico. Hyvällä tuurilla kasvitieteellisissä puutarhoissa voi nähdä bonuksena eläimiä.

    https://www.matkallamissamilloinkin.com/kirstenbosch-yksi-maailman-upeimmista-kasvitieteellisista-puutarhoista/

    https://www.matkallamissamilloinkin.com/karvaisia-kummajaisia-rio-de-janeiron-kasvitieteellisessa-puutarhassa/

    1. Tuo Puerto de la Cruzin kasvitieteellinen puutarha kannattaa kyllä ehdottomasti lisätä käyntilistaan. Sen lisäksi, että se on upea, se on myös helppo kohde. Se on lähellä keskustaa, edullinen ja myös sen verran pieni, ettei siellä vierailu vaadi suurempaa suunnittelua vaan, kuten me teimme, siellä voi piipahtaa vaikka kauppareissulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *