Suomi

Unelmien mökki syyslomaksi

Unelmien mökki syyslomaksi

Meillä ei omaa kesämökkiä ole, joten jos haluamme mökkeillä syyslomalla, se on hoidettava vuokramökin avulla. Syyslomaan ei ole enää monta viikkoa aikaa, mutta mökkejä on kyllä aina saatavilla, kunhan jaksaa etsiä. Ajattelin nyt kokeilla, löytyisikö meidän perheelle sopiva mökki Varsinais-Suomesta. Koska ilmat ovat jo kohtalaisen viileät, palju voisi olla se juttu, joka tekisi tästä mökkireissusta erityisen.

Korona-aikana ei ole voinut matkustaa ulkomaille, joten olemme yrittäneet tehdä parhaamme, jotta matkakuume tulisi jotenkin hoidettua kotimaisin lääkkein. Paljon on tullut kierrettyä erilaisia luontopolkuja, mutta mökkivuokraus on ollut toinen tapa, johon olemme panostaneet. Vuoden sisällä olemme vuokranneet mökin kolme kertaa. Kesällä, talvella ja keväällä. Joka kerta kyseessä on ollut eri mökki. Vuokra-aika on vaihdellut kolmesta yöstä viikkoon.

Olemme käyttäneet kahta mökkien vuokrafirmaa, Nettimökkiä ja Lomarengasta. Molemmat ovat toimineet hyvin eikä ongelmia ole ollut kummankaan kanssa. Koska Lomarengas on yksi kumppaneistamme, tällä kertaa käytän sitä.

Menen siis Lomarenkaan etusivulle ja kirjoitan hakukohtaan Varsinais-Suomi. Saapuminen vaikka lauantaina 16.10.2021 ja lähtö viikkoa myöhemmin 23.10.2021. Henkilömäärä 4. Sitten painetaan Etsi ja katsotaan, mitä löytyy.

Vaihtoehtoja on muutama ja niiden joukossa yksi hyvinkin kiinnostava: Villa Kustaf, Kustavissa. Kaunis mökki, iso tontti ja meri. Paljukin on saatavissa lisämaksusta. Voit tutustua kohteeseen tarkemmin tästä. Mökin vuokra on 1238,02 €. Se kyllä ylittää budjettimme. Mutta entä viikonloppu, esimerkiksi 15.-17.10.2021? Silloin hinta on 507,21 €. Se kuulostaa jo paremmalta. Kustavi on meiltä vähän kaukana, mutta ei kuitenkaan liian kaukana.

Itse tykkään viikonlopun mökkireissuista. Yksi yö on liian vähän, mutta kahden yön keskelle jää kokonainen päivä aamusta iltaan. Siinä ehtii jo aika paljon. Ymmärrän, että monille tämä on käsittämätön ajatus ja ainoa rentouttava mökkiloma on vähintään kuukauden mittainen, mutta jokainen tehköön niin kuin parhaaksi näkee. Usein mietimme, käytämmekö saman summan edulliseen mökkiin viikoksi vai vähän parempaan mökkiin tai sijaintiin viikonlopuksi? Optimi taitaisi olla kolme yötä. Kahdessa kokonaisessa päivässä ehtii jo hyvin tutustua mökin ympäristöönkin.

Villa Kustaf kolmeksi yöksi 15.-18.10.2021 olisi 689,74 €. Kokeilin vielä arkipäivinä 18.10.-21.10.2021, mutta hinta oli sama. Joskus arkena on halvempaa. Mökki näyttää hyvältä, palju on vuokrattavissa ja hintakin on mahdollisuuksien rajoissa. Pitänee järjestää neuvottelu vaimon kanssa.

Jos haluat löytää vuokramökin syyslomaksi, nyt täytyy kyllä pitää jo kiirettä. Jos tarkoituksesi on vuokrata mökki myöhemmin talvella tai vaikka ensi kesänä, kannattaa käydä silloin tällöin kurkkaamassa, mitä on tarjolla. Se on hyödyllistä ja sitä paitsi kivaa. Toisaalta, vaikka mökkiloma ei olisikaan suunnitelmissa, niin joskus voi kohteita selatessa ihan yllättäen löytää täydellisen mökin, jonka hintakin on kohdallaan. Suunnitelma syntyy sujuvasti siinä samalla.

Äkkilähtö-mökeissä nyt jopa -20% alennus!

Lue myös: Unelmien vuokramökki talvella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *