Suomi

Utelias minkki

Utelias minkki

HUHTIKUUN LUONTOKUVA. Sarjassa hämmentäviä hetkiä eläinten kanssa on nyt vuorossa tarina minkistä, jonka mielestä joen penkalla seisoskelevassa kuvaajassa oli jotakin todella kiinnostavaa. Salon Meriniitty on tuttu paikka ainakin kaikille lintujen ystäville ja tälläkin kuvauskerralla tarkoituksena oli saada kameran etsimeen kevään muuttolintuja. Huhtikuun luontokuva on nimeltään Utelias minkki.

Kaivelin kuva-arkistojani ja löysin sieltä paljon vanhoja luontokuvia. Julkaisen niitä nyt kuukausittain niin kauan kuin kuvia riittää. Jos tykkäät luontoaiheisista valokuvista, niin ole hyvä, tämä on tarkoitettu juuri sinulle. 

Minkki.

Olin mennyt aivan Halikonjoen rantaan nähdäkseni, olisiko joessa jotakin kuvattavaa. Kauempana liikkuva musta piste kiinnitti heti huomioni. Kun piste vähän lähestyi, tunnistin sen minkiksi. Laskin hitaasti kameran yksijalan maahan ja aloin kuvata.

Katso myös maaliskuun luontokuva:

Kyhmyjoutsen puolustaa pesäänsä.

Joku kysyi aiemmin, millä kalustolla kuvaan? Kaikki luontokuvat on siis otettu jo muutama vuosi sitten. Kuvauskalustona oli ensin Nikon D200 ja myöhemmin Nikon D700 sekä Sigma 120-300 f/2.8. Kyllä, vähän painava kantaa kaulassa pidemmillä retkillä, mutta yhdessä yksijalkaisen teleskooppijalustan kanssa ihan tehokas ja valovoimainen setti.

Minkki.

Olin varma, että minkki näkisi minut, säikähtäisi ja häipyisi ennen kuin ehtisin ottaa ainoataan kunnon kuvaa. Mutta toisin kävi.

Lue myös juttu Mikä on leirintämökki?

Minkki ui suoraan minua kohti ja etsimen läpi näin, että se myös tuijotti minua. En tiedä, miltä joenpenkalla kyyristelevä kuvaaja sen mielestä näytti tai miltä kameran sulkimen hiljainen rapsahtelu kuulosti, mutta jotakin kiinnostavaa siinä täytyi olla.

Katso myös helmikuun luontokuva:

Laulujoutsenet.

Kun utelias minkki täytti jo melkein koko etsimen, ehdin painaa laukaisijaa vielä kerran ennen kuin se äkkiä katosi johonkin. Nostin katseeni ja näin minkin uivan kiireesti kohti vastarantaa. Se kiipesi ketterästi penkalle ja lähti juoksemaan takaisin tulosuuntaansa. Lopulta se oli kai tajunnut, että ihminenhän siellä olikin odottamassa.

Utelias minkki.

Vaikka minkki ja lintuparatiisi eivät kuulostakaan hyvältä samassa lauseessa, tapaaminen uteliaan minkin kanssa oli kuitenkin mieleenpainuva ja muistona on muutama ihan kiva kuva.

Katso myös tammikuun luontokuva:

Passikuva: valkohäntäpeura.

Tästä pääset katsomaan kaikki kuukauden luontokuvat.

2 comments

    1. Kiitos! Kannattaa käväistä tuolla Salon Meriniityssä, näin huhtikuussa siellä on paljon muuttolintuja. Pari vuotta kiertelin tosi ahkerasti kameran kanssa ja kun on paljon liikkeellä, niin aina välillä osuu sitten kohdalle tällaisia kiinnostavia hetkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *