Espanja

Espanja – Valencia

Espanja – Valencia

Kiertelin muutama vuosi sitten minibudjetilla Espanjaa ristiin rastiin ja julkaisen nyt muutaman tarinan näistä reissuista. Tällä kertaa on vuorossa Valencia, jossa viivyin vain pari päivää, mutta ainakin kaksi vahvaa mielikuvaa jäi muistoksi tuolta reissulta: todella kiinnostavat taide- ja tiedekeskuksen rakennukset sekä oman reissuhistoriani surkein majapaikka.

Ciutat de les Arts i les Ciències, Valencia.

Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki. Sen väkiluku on noin 800 000 ja koko metropolialueen noin 1,6 miljoonaa.

Valencia sijaitsee Turia-joen suulla ja juuri Turia-jokeen liittyykin eräs Valencian kiinnostava erityispiirre. Koska joki aiheutti tulvia, sen uoma siirrettiin 1969 kauemmas keskustasta, jolloin joen vanhalle paikalle jäi kaupungin halki kiemurteleva pitkulainen ja todella viihtyisä puistoalue, Turian puutarha. Jos katsot Valencian karttaa, niin puistoalue kiinnittää kyllä heti huomiosi.

Juuri puistoalueella sijaitsee taide- ja tiedekeskus Ciutat de les Arts i les Ciències. Kuten kuvista ilmenee, rakennukset ovat vähintäänkin kiinnostavan näköisiä. Sisällä en tuolla reissulla käynyt, paikka oli kiinni, joten se jäi seuraavaan kertaan.

Ciutat de les Arts i les Ciències, Valencia.

Valencian vanhakaupunki on todella kiinnostava ja täydellinen kunnon kävelyretkelle. Itse asiassa, kerran onnistuin eksyttämään itseni jonnekin keskustan kujille niin täydellisesti, että olin jo valmis ottamaan taksin löytääkseni takaisin hotellille. Lopulta onnistuin kuitenkin pääsemään majapaikkaan ihan omin voimin. Kiinnostava labyrintti joka tapauksessa.

Plaza de la Reina, Valencia.

Muutama sana majapaikasta tähän loppuun. Kyse oli jonkinlaisesta hostellista. Olin valinnut sen edullisen hinnan sekä keskeisen sijainnin takia. Koska halpa hinta ja hyvä sijainti on yleensä aika mahdoton yhdistelmä, olin jo etukäteen varautunut siihen, että jotakin puutteita majapaikasta saattaisi löytyä.

Ja löytyihän niitä. Huone oli todella pieni, sängyn lisäksi siihen ei sitten muuta mahtunutkaan. Minulla ei ole minkäänlaista ahtaanpaikankammoa, mutta sen verran vähän huoneessa oli neliöitä ja ilmakin oli lievästi sanottuna tunkkainen, että ajattelin ikkunaluukkujen avaamisen tuovan huoneeseen ainakin lisää tilan tuntua.

Maisema ikkunasta oli kuitenkin sen verran karu (kuva alla), että päätin pitää ikkunan vain hieman raollaan, jotta saisin edes vähän happea huoneeseen. Kun poliisipartio vielä saapui keskellä yötä rauhoittelemaan naapurihuoneen asukkaita, niin päätin, että jos haluan vastaisuudessa yöpyä aivan kaupungin keskustassa, ihan kaikkein halvinta vaihtoehtoa en ehkä enää valitse.

Vähän alkeellisesta majoituksesta huolimatta Valencia teki todella positiivisen vaikutuksen ja olen varma, että matkustan sinne vielä joskus koko perheen kanssa uudelleen. Jos jollakin on kokemuksia tuosta taide- ja tiedekeskuksesta, niin mielelläni kuulisin, oliko se vierailun arvoinen paikka.

Puistoaluetta Turia-joen vanhassa uomassa. Valencia.

Täältä löydät hyviä majoitusvaihtoehtoja myös Valenciaan:


Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Säästä jopa 45% trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta.


2 comments

  1. Marika on joskus käynyt Valenciassa, mutta itse en ole. Kaupunki kyllä kiinnostaisi matkakohteena. Ja heh, keskeinen sijainti ja halpa hinta on ollut joskus myös omat valintaperusteet ja lopputulos on yleensä ollut ihan sama. 🙂

    1. Valencia on kyllä kiinnostava kaupunki! Noilla Espanjan reissuilla majoituin jatkuvasti alle 50 euron/yö paikoissa. Suurin osa oli ok, muutama ihan huippu, mutta tämä oli kyllä jo vähän liian ankea. Ihan hyvin sielläkin pari yötä kuitenkin selvisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *