Kuukauden luontokuva

Kaivelin kuva-arkistojani ja löysin sieltä paljon vanhoja luontokuvia. Julkaisen niitä nyt tällä sivulla kuukausittain niin kauan kuin kuvia riittää. Jos tykkäät luontoaiheisista valokuvista, niin ole hyvä, tämä on tarkoitettu juuri sinulle.

Elokuu 2022

Äiti ja lapsi.

Heinäkuu 2022

Haarapääskyn pesä.

Kesäkuu 2022

Metsäkauris kukkaniityllä.

Täältä löydät jutun Metsäkauris kukkaniityllä.

Toukokuu 2022

Kimalainen ja tomaatinkukka.

Täältä löydät jutun Kimalainen ja tomaatinkukka.

Huhtikuu 2022

Utelias minkki.

Täältä löydät jutun Utelias minkki.

Maaliskuu 2022

Kyhmyjoutsen puolustaa pesäänsä.

Kyhmyjoutsen on Wikipedian mukaan Tanskan kansallislintu, mutta edustakoon se nyt Ukrainan puolustustaistelua Venäjän raukkamaista hyökkäystä vastaan.

Helmikuu 2022

Laulujoutsenet.

Täältä löydät lisää kuvia näistä joutsenista sekä jutun Laulujoutsenet.

PAULIINA RUNDGREN HANDICRAFTS TIKKA-SEINÄKELLO

Tammikuu 2022

Passikuva: valkohäntäpeura.

Täältä löydät jutun Passikuva: valkohäntäpeura.

Joulukuu 2021

Kettu.

Täältä löydät lisää kuvia tästä ketusta sekä jutun Kohtaaminen ketun kanssa.

Marraskuu 2021

Kaksi Joutsenta. Kuulin, että kaksi laulujoutsenta oli laskeutunut pienelle metsälammelle. Kun tulin paikalle, molemmat joutsenet seisoivat vedenpinnan alapuolella olevilla kivillä ja peseytyivät. Minusta ne eivät tuntuneet välittävän lainkaan, joten sain rauhassa ottaa kuvia noin 40-50 metrin päästä. Peseytymisen jälkeen ne ryhtyivät nukkumaan. Muuttomatka oli ilmeisesti ollut raskas. Kuva on siis otettu huhtikuussa, mutta halusin laittaa sen nyt marraskuun kuvaksi, sillä jotenkin minulle tulee kuvasta aina mieleen marraskuu. Sekin on mukava ajatus, että enää muutama kuukausi ja on taas huhtikuu.

Täältä löydät lisää kuvia näistä joutsenista.

Lue myös 7 keinoa selviytyä marraskuusta.

Lokakuu 2021

Kettu nukkuu. Metsässä kävellessä huomasin, että kauempana kiven päällä makasi joku eläin. Luulin sitä ensin kissaksi. Onnistuin lähestymään eläintä kuvausetäisyydelle asti ja totesin, että sehän olikin kettu. Ymmärsin, että lähemmäksi en pääsisi herättämättä sitä, joten palasin omia jälkiäni pitkin takaisin päin. Kettu jäi kivelle nukkumaan.

Syyskuu 2021

Kissa. Minulla oli päässäni mielikuva siitä, miltä tämän kuvan kuuluisi näyttää. Kissa kurkistamassa syksyisten sananjalkojen alta ja vesipisaroita ruohossa. Vain toteutus puuttui. Jonkin herkun avulla onnistuin lopulta saamaan kissan oikeaan paikkaan. Kuva näyttää juuri siltä kuin pitikin.

Elokuu 2021

Lumpeet. Lähellä rantaa kasvoi lumpeita ja jotenkin ne näyttivät aivan maalaukselta. Otin useita kuvia erilaisilla rajauksilla. Tämä taitaa olla paras versio.

Heinäkuu 2021

Auringonlasku Omenajärvellä. Kun ottaa paljon kuvia auringonlaskuista, joskus linnutkin osuvat juuri oikeaan paikkaan.

Kesäkuu 2021

Valkohäntäpeura. Olin tuulen alapuolella parinkymmenen metrin päässä peurasta. Vaikka se varmasti näki minut, se antoi minun kuvata itseään ainakin 10 minuutin ajan. Samanlainen kärpäsparvi pörräsi myös oman pääni ympärillä, mikä teki paikallaanolosta vähän haastavaa.

Täältä löydät lisää kuvia tästä valkohäntäpeurasta.

Suomen ympäri 12 päivässä

Näkymä Pikku-Mallan huipulta Saanalle.

Jos olet kiinnostunut kotimaan matkailusta, suunnittelet Lapin matkaa ensi kesäksi tai ihan muuten vaan tykkäät lukea matkakertomuksia, niin aloita täältä: Suomen ympäri 12 päivässä – alkusanat.

Yli 99 euron ostoksille ilmainen toimitus.