Italian seikkailu

Gardaland – ehkä maailman mukavin huvipuisto

Gardaland – ehkä maailman mukavin huvipuisto

Todetaan nyt heti alkuun, että en ole mikään huvipuistoihminen. Ensimmäinen mieleen tuleva kuva huvipuistosta on kallis ja äänekäs paikka, jossa pitää jonottaa kaikkialle. Halusin lapsena astronautiksi, mutta käynti Linnanmäellä paljasti karun totuuden: minulla on todella huono karusellipää. Ymmärsin jo silloin, että huvipuistohärveleiden lisäksi minulla taitaa jäädä Marsin matkakin väliin. Kun otsikossa lukee maailman mukavin huvipuisto, minulle se tarkoittaa siis ehkä muuta kuin jollekin toiselle. Lisäksi, emme todellakaan ole käyneet monessa huvipuistossa. Suomen lisäksi kokemusta on vain Ruotsista ja Tanskasta sekä Disneylandista Pariisissa. Kaikesta huolimatta rohkenen kuitenkin väittää, että Gardaland Italiassa, Gardajärven kupeessa, on todella mukava huvipuisto.

Vierailu Gardalandissa oli jo varhaisessa vaiheessa mukana ajatuksissa, kun suunnittelin tätä Italian matkaa. En yhtään muista, mistä koko paikka putkahti mieleeni, todennäköisesti vain törmäsin siihen selatessani Pohjois-Italiaan liittyviä nettisivuja. Ennestään en ollut edes kuullut koko paikasta. Peschiera del Garda valikoitui majapaikaksemme juuri Gardalandin vuoksi. Matkaa asunnolta huvipuistoon oli Googlen mukaan vain alle kaksi kilometriä, joten emme edes harkinneet asiaa vaan pidimme itsestään selvänä, että menemme huvipuistoon kävellen.

Gardaland. Musiikkiesitys lapsille.

Emme kuitenkaan osanneet ottaa kaikkea huomioon. Kun lähdimme matkaan, huomasimme nopeasti, että mitään kävelytietä keskustasta huvipuistoon ei ollut olemassa vaan suuren osan matkasta joutuisimme kulkemaan tienlaitaa todella vilkkaan liikenteen seassa. Olin katsonut, että rautatieasemalta oli ilmainen bussikyyti, mutta koska sinne oli asunnolta sama kaksi kilometriä, ei tullut mieleenkään lähteä kävelemään siihen suuntaan. Jos Gardalandiin on Peschiera del Gardasta helppo kävelyreitti olemassa, esim. rantaa pitkin, pyydän anteeksi tätä vuodatusta, mutta lasten kanssa ei todellakaan ollut mukavaa kulkea siellä autojen seassa. Matka ei onneksi ollut pitkä, joten pääsimme ripeästi perille ja koska olimme ostaneet liput ennakkoon, sisäänpääsy huvipuistoon sujui sekin helposti.

Päivä oli kuuma. Vaikka olimme perillä heti kymmeneltä, jolloin huvipuisto avautui, aurinkoisissa paikoissa oli jo todella tukalaa. Onneksi alue oli iso ja aina löytyi varjoisa ja rauhallinen nurkka, jossa pystyi jäähdyttelemään hetken. Alueella oli myös paikka, jossa satoi viileää vesihöyryä. Kulkemalla sen läpi olo virkistyi aina huomattavasti.

Päivä oli TODELLA kuuma, mutta viileä vesihöyry virkisti.

Miksi Gardaland oli niin mukava? Eräs tärkeä asia oli se, että kaikkialla oli pieniä kojuja, joista voi ostaa edullista syötävää tai juotavaa. Kaikkialla oli vessoja. Missään ei ollut pitkiä jonoja. Ainoa paikka, mihin jonotimme oli Fuga da Atlantide, valtava Tukkijoki-tyyppinen vesivuoristorata. Se oli hyvin suosittu. Emme lukeneet tarpeeksi huolellisesti infotauluja, joten olimme pitkään jonossa koko perhe ennen kuin käsitimme, että poika oli laitteeseen vielä liian pieni. Kävin lopulta laitteessa tyttären kanssa kahdestaan. Vaikka en tosiaankaan tunne oloani kotoisaksi missään kieputtimissä ja karuselleissa, vesivuoristoradoista kyllä tykkään ja Gardalandissakin se oli todella hauska (märkä) kokemus. Tosin järjestelmäkamera olisi pitänyt kyllä jättää siksi aikaa vaimolle.

Fuga de Atlantide.
Fuga de Atlantide. Ensin ylös…
Fuga de Atlantide. Ja sitten alas. Joo, ei olisi kannattanut ottaa kameraa mukaan eikä ainakaan istua eturivissä.

Fuga da Atlantideen liittyy myös ainoa asia, jonka poika edelleen Gardalandista muistaa. Kun olin tyttären kanssa vesivuoristoradassa, vaimo ja poika etsivät hyvän paikan, josta voisivat ottaa meistä tuon ylläolevan kuvan. Pojalla oli harmaa lippalakki, josta hän kovasti piti ja joka siinä kuvanottotilanteessa tietysti putosi jonnekin alas aidan taakse. Kun palasimme tyttären kanssa laitteesta, poika itki lohduttomasti. Sanoin, että käyn katsomassa, voiko lippiksen vielä pelastaa. No, siellähän se oli kaukana aidan takana, melkein vedessä. Huvipuiston työntekijöitä ei lähellä näkynyt, joten kiipesin sitten vikkelästi aidan yli ja laskeuduin paikkaan, jonne lippis oli pudonnut. Itku loppui nopeasti, kun poika sai lempparilippiksensä takaisin. Pojan onnellinen nauru muistuu vieläkin mieleeni.

Tässä kohtaa lippis on jo pudonnut alas…

Alue on niin laaja, että kaikkea emme mitenkään ehtineet kiertää yhdessä päivässä. Laitteiden lisäksi oli myös monenlaisia musiikki ym. esityksiä. Kun tyttö oli vaimon kanssa isommissa laitteissa, vietin pojan kanssa paljon aikaa pienten lasten alueella, jossa oli todella paljon laitteita eikä juurikaan jonoja. En tiedä, mistä se johtui, mutta toisin kuin esimerkiksi Disneylandissa, jonottamisesta minulla ei ole Gardalandissa sen vesivuoristoradan lisäksi mitään muistikuvaa. Voi olla, että sattui vain olemaan hiljainen päivä. En siis uskalla antaa mitään jonottomuustakuuta!

Gardaland.
Gardaland.

Ehkä kiinnostavin paikka koko Gardalandissa oli valtavan tekopuun sisällä oleva Magic house. Tytär kävi siellä ensin vaimon kanssa, mutta hän halusi näyttää paikan myös minulle. Menimme isolla joukolla suureen hissiin ja valmistauduin siihen, että se lähtee ylöspäin kohti latvaa, mutta se lähtikin alas. Meidät ohjattiin huoneeseen ja istutettiin tuoleihin. Sen jälkeen alkoi taikuus. Oli vaikea hahmottaa, liikuimmeko me vai liikkuiko huone ympärillämme, ilmeisesti molemmat, mutta aika maagiselta pyöritykseltä se kaikki tuntui. Minun huonolle karusellipäälleni tämä alkoi olla jo ylärajoilla, mutta hauskaa silti. Kannattaa käydä kokeilemassa. Youtubesta löytyy varmasti videoitakin tästä paikasta.

Yhteenvetona voin sanoa, että minulle päivä Gardalandissa oli mukavin huvipuistopäivä ikinä (eikä tämä ole mikään maksettu mainos). Ehkä monet tekijät vain osuivat kohdalleen. Ilma oli kaunis ja kaikki huvipuiston työntekijätkin vaikuttivat hyväntuulisilta. Sellainen olo ja muistikuva jäi, että Gardalandissa kaikki oli haluttu tehdä meille mahdollisimman helpoksi. Jos sinulla on samanlaisia tai vaikka täysin erilaisia muistikuvia Gardalandista, niin voit kertoa niistä tuolla kommenteissa. Olisi kiinnostavaa kuulla.

Koko Italian seikkailun voit lukea täältä.

Jos tämä juttu aiheutti matkakuumetta, niin alla olevasta linkistä löydät siihen juuri sinulle sopivan lääkkeen. Hyvän ja edullisen hotellin etsiminen on paitsi hyödyllistä, myös hauskaa. Ole hyvä ja tutustu tarjouksiin:

Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Säästä jopa 45% trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta.
Gardaland.

Jos tykkäsit tästä jutusta, käy Facebookissa tykkäämässä myös sivustamme, niin pääset helposti lukemaan seuraaviakin juttuja & vinkkejä. Voit myös jakaa Facebook-julkaisujamme kavereillesi, jos arvelet heidän tällaisista koko perheen seikkailuista pitävän. Voit seurata meitä myös Blogit.fi-sivustolla.

Jaa Facebookissa:

https://www.facebook.com/Reissuperhe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *