Ukraina

Terveiset Ukrainasta 2/3

Terveiset Ukrainasta 2/3

Hidropark. Uman. Ukraina. Tässä toisessa osassa käymme tutustumassa kiinnostavaan uuteen puistoon, Hidroparkkiin, joka on edellisen vierailumme jälkeen ilmestynyt paikkaan, jossa ennen oli vain epämääräistä rantapusikkoa. Yöllä oli satanut muutama sentti lunta, mikä mahdollisti myös pienimuotoisen pulkkailun.

Nova Sofiyivka Fantasy Park, Uman, Ukraina.

Ukrainalla on varmasti monia ongelmia (hintataso/palkkataso, terveydenhuolto, korruptio), mutta tässä juttusarjassa en halua nyt keskittyä niihin. En puhu edes Venäjästä (vaikka haluaisinkin sanoa sinulle Vladimir, että itsenäisen demokraattisen valtion uhkaileminen keskellä Eurooppaa vuonna 2022 ei ole lainkaan normaalia toimintaa), vaan yritän nyt vain kertoa, miltä elämä Umanissa, pienessä Keski-Ukrainalaisessa kaupungissa suomalaisen silmin näyttää.

Nyt tutustumme siis uuteen Hidropark-puistoon. Alla olevasta kuvasta kaikki kielitaitoiset voivat lukea, mitä puistosta löytyy.

Hidropark, Uman, Ukraina.

Puisto on siis avattu viime lokakuussa. Ison lammen rantapusikkoon on raivattu pitkulainen alue, joka päättyy uimarantaan. Lapsille löytyy leikkipaikkoja ja aikuisille kuntoilulaitteita, lentopallokenttä jne. Koko puisto on täynnä aikamoisen kiinnostavan näköisiä satuhahmoja. Muutama kuva kertoo asian paremmin kuin tuhat sanaa.

Hidropark, Uman, Ukraina.
Hidropark, Uman, Ukraina.

Yöllä oli satanut sen verran lunta, että poika pääsi pulkan kyytiin. Vetovuorossa vaimon veli.

Hidropark, Uman, Ukraina.
Hidropark, Uman, Ukraina.
Hidropark, Uman, Ukraina.
Hidropark, Uman, Ukraina.
Hidropark, Uman, Ukraina.
Hidropark, Uman, Ukraina.

Poika testasi kuntoilulaitteet ja hyvin kuulemma toimivat. Taustalla lampi, jonka jäälle oli uskaltautunut parikymmentä pilkkijää.

Hidropark, Uman, Ukraina.

Kävimme samalla reissulla katsomassa, olisiko Sofiyivkan puiston viereen rakennettu Nova Sofiyivka Fantasy Park auki, mutta kuten vähän epäilimmekin, se on talvisin kokonaan suljettu. Tämäkin puisto on avattu vasta pari vuotta sitten. Värikkäät rakennukset puiston portilla olivat nekin jo sen verran kiinnostavan näköisiä, että täällä pitää kyllä joskus vierailla.

Nova Sofiyivka Fantasy Park, Uman, Ukraina.
Nova Sofiyivka Fantasy Park, Uman, Ukraina.

Tästä jutusta ei tullut ihan niin kattava kuin oli tarkoitus, sillä alueella, jossa asumme (Rodnykivka), korjataan sähköverkkoa tai sitten tuuli on tänään riepotellut linjoja, mutta joka tapauksessa sähkökatkoja on ollut aikalailla. Se on vähän haitannut tätä kirjoittamista. Mutta ensi viikolla julkaisen vielä kolmannen osan tästä juttusarjasta ja siinä kerron ainakin retkestä talviseen Sofiyivka-puistoon. Kiitos seurasta!

Tästä pääset seuraavaan osaan Terveiset Ukrainasta 3/3.

Tästä pääset edelliseen osaan Terveiset Ukrainasta 1/3.

2 comments

    1. Moikka! Yksi monista yllätyksistä Ukrainassa on itsellenikin ollut talvi, sillä se muistuttaa aika lailla Lounais-Suomen talvea. Joskus voi olla reilustikin lunta ja yli 20 astetta pakkasta. Tällä reissulla kylmin päivä on ollut -12. Olen käsittänyt niin, että Länsi-Ukrainan vuoristoisilla seuduilla talvet voivat olla kovempiakin. Pari asiaa kuitenkin erottaa Ukrainan talven Suomesta: talvi on huomattavasti lyhyempi. Lokakuussa voi vielä olla kesäisiä kelejä, samoin kevät alkaa aikaisin. Toinen asia on valon määrä. Valoisa aika on keskitalvella selvästi pidempi kuin Suomessa ja aurinko paistaa usein. Ukraina on todella aurinkoinen maa, mikä ei uutiskuvista oikein yleensä välity.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *