KOKO PERHE REISSAA
Suomi

Roosinniemi – tarinan alkulähteillä

Roosinniemi – tarinan alkulähteillä

Jotta Teijo-trilogia saisi ansaitsemansa päätöksen, teemme nyt retken Roosinniemeen. Oikeastaan tämän olisi pitänyt olla trilogian alku, sillä Roosinniemi oli ensimmäinen paikka, jossa kävimme Teijon kansallispuistossa. Käytännössä se oli ensimmäinen Koko perhe reissaa -retkemme. Tyttö oli silloin vasta viisivuotias, poikaa ei ollut vielä olemassakaan. Oli helmikuu ja grillasimme makkaraa laavulla. Jo silloin tuli mieleen, että tämä taitaa olla meidän juttumme.

Jutuista puheenollen, Teijo-trilogian aiemmat osat voit käydä lukemassa täältä: Kalasuntti (Paras piknikpaikka) ja Totin luontopolku (Kaikki tiet vievät Teijolle).

Ilmainen toimitus yli 50 euron ostoksille!

Retki Roosinniemeen alkaa osoitteesta Matildanjärventie 104, Salo. Siellä sijaitsee iso parkkipaikka ja vieressä on Teijon luontokeskus, josta voit hankkia esimerkiksi kalastuslupia ja vuokrata vaikka veneen tai sup-laudan. Autoakaan et välttämättä tarvitse, sillä pääset paikalle myös bussilla Salosta. Kesällä koulujen loma-aikana bussi tuo sinut perille asti, muulloin se jättää sinut Mathildedalin viehättävään kylään, josta on kävelymatkaa noin kaksi kilometriä.

Retkeilyneuvontaa ja ajankohtaista tietoa alueelta, eräkämppien vuokraus, saunan, matkailuvaunualueen ja Vicksbäckinlahden kodan vuokraus, kajakkien, kanoottien, SUP-lautojen ja soutuveneiden vuokraus, kalastusluvat, maastopyörien vuokraus, kahvila sekä opastetut retket.  
Teijolta löytyy sopivan pituinen reitti jokaiselle.

Roosinniemeen on parkkipaikalta matkaa alle kilometri. Reitti alkaa Matildanjärven rannasta ja kulkee kallioiden yli suolle. Kalliolle on rakennettu jyrkempiin kohtiin portaita. Suolla on pitkospuut. Selkeät viitat ohjaavat sinut perille.

Käytä aikasi muuhun kuin imuroimiseen!
iRobot Roomba i7 robotti-imuri
Ilmainen toimitus yli 50 euron ostoksille!
Roosinniemi näkyy jo.
Kallioiden jälkeen on märkä kohta ja risteys. Vasemmalle Roosinniemeen, oikealle purometsän kautta takaisin parkkipaikalle.
Puron yli on rakennettu uusi silta.
Vähän matkaa vielä.
Kaikki lapset tykkäävät pitkospuista.
Perillä!

Joskus jäämme grillaamaan makkaraa laavulle (ei tietenkään metsäpalovaroituksen aikaan), mutta yleensä jatkamme vielä vähän matkaa aivan Roosinniemen kärkeen, missä meillä on oma piknikpaikkamme. Jos haluat grillata, vajassa on polttopuita. Vessakin löytyy.

Ninebot by Segway E10-sähköpotkulauta
Suositeltu ikä: 8-14 vuotta
Ilmainen toimitus yli 50 euron ostoksille!
Roosinniemen kärki.
Sup-lautailijoita Matildanjärvellä.
Pieni uimaranta.

Ellet halua paluumatkalla kiipeillä enää kallioilla, voit valita toisen reitin takaisin parkkipaikalle. Märässä kohdassa juuri ennen kalliota on risteys. Reitti kulkee ensin varjoisassa kuusikossa ja loppumatkan tietä pitkin. Matka on suunnilleen yhtä pitkä. Kuusikossa virtaa pieni puro, jossa isommat lapset voivat uittaa vaikka risuveneitä.

Käytä aikasi muuhun kuin ruohonleikkaamiseen!
Gardena Sileno Life 1000 -robottiruohonleikkuri
Ilmainen toimitus yli 50 euron ostoksille!

Toivottavasti viihdyit tällä retkellä. Koko Teijo-trilogian luettuasi tiedät jo aika paljon Teijon kansallispuistosta. Opiskeltavaa tietysti riittää loputtomasti. Eri vuodenaikoina samakin maisema on ihan erilainen. Me olemme käyneet Roosinniemessä ainakin 15-20 kertaa, mutta jokainen kerta on aina omanlaisensa.

Roosinniemi oli meidän ensimmäinen kohteemme Teijon kansallispuistossa. Ellet ole vielä kertaakaan käynyt Teijolla, sinulla on nyt kolme hyvää vaihtoehtoa (Kalasuntti, Totin luontopolku ja Roosinniemi) tehdä ensimmäinen retkesi ja aloittaa oma tarinasi. Mukavaa reissua!

Jos tykkäsit tästä jutusta, käy Facebookissa tykkäämässä myös sivustamme, niin pääset helposti lukemaan seuraaviakin juttuja ja vinkkejä. Voit myös jakaa Facebook-julkaisujamme kavereillesi, jos arvelet heidän tällaisista koko perheen seikkailuista pitävän. Voit seurata meitä myös Blogit.fi-sivustolla.

http://facebook.com/Reissuperhe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *